Gündem

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin davası ertelendi

Afrin bölgesine gerçekleştirilen askeri operasyona destek için lokum dağıtan öğrencileri protesto eden 9 öğrenci tutuklanmıştı

16 Temmuz 2019 16:11

Afrin Operasyonu için üniversitede lokum dağıtılmasına tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşması 15 Ekim’e ertelendi.

‘Örgüt propagandası’ yapmak iddiasıyla yargılanan 30 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin 4’üncü duruşmasında bazı tutuksuz sanık öğrenciler hazır bulunurken, çok sayıda öğrenci de duruşmayı izledi.

Evrensel'de yer alan habere göre, avukatların hazır bulunduğu duruşmada, dijital inceleme raporunun hazırlanarak, mahkemeye sunulduğu görüldü. Öğrencilerin avukatı Levent Pişkin, raporun mahkemeye yeni geldiğini, inceleyip beyanda bulunacaklarını dile getirdi. Avukat Ekin Baltaş da aynı talepte bulundu.

Ardından söz alan savcı da dosyadaki eksik hususların giderilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, avukatların taleplerini kabul ederek, duruşmayı 15 Ekim’e erteledi.

Ne olmuştu?

Boğaziçi Üniversitesi'nde geçtiğimiz günlerde Suriye'nin Afrin bölgesine gerçekleştirilen askeri operasyona destek için lokum dağıtan öğrencileri 'İşgalin ve katliamın lokumu olmaz' yazan bir pankartla protesto ettiği için gözaltına alınan 15 öğrenciden 9'u tutuklandı.