Gündem

Boğaziçi Üniversitesi'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kapatılabilir: Bugün oylama yapılacak!

20 Aralık 2023 11:57

Boğaziçi Üniversitesi'nde senato, bugün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin (İİBF) dağıtılmasını oylayacak.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önce Prof. Dr. Melih Bulu, ardından Prof. Dr. Naci İnci'yi rektör olarak atadığı ve o günden beri protestoların devam ettiği Boğaziçi Üniversitesi'nde İİBF, kapatılma riski ile karşı karşıya.

İşletme bölümünün Yönetim Bilimleri Fakültesi'ne, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Ekonomi bölümünün ise ikiye bölünmesi planlanan Fen Edebiyat Fakültesi’nin 'İnsani ve Toplumsal Bilimler' ayağına dahil edilmesi oylanacak ve karara bağlanacak.

Gerçek Gündem'in edindiği bilgilere göre, Naci İnci'nin göreve getirdiği İİBF Dekanı Murat Önder de rektörlüğün bu kararına karşı.

Mezunlardan çağrı

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED), yayınladığı bildiride "bu keyfi ve temelsiz planın derhal geri çekilmesi" çağrısında bulundu.

"Boğaziçi Üniversitesi Senatosu'ndaki öğretim üyelerimizden, bu tarihi anda, üniversitemizin birliğini ve geleceğini korumak adına, özgür ve özerk bir akademik ortamın gerektirdiği sorumlulukla hareket etmelerini bekliyoruz" denilen bildiride kamuoyu, üniversiteye verilecek hasarın önlenmesi için harekete geçmeye davet edildi.