Gündem

Boğaziçi Ekspresi seferlerine yeniden başlıyor

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Boğaziçi Ekspresi'nin bugünden itibaren yeniden seferlerine başlayacağını açıkladı

08 Aralık 2019 10:16

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Ankara ile Arifiye arasında yüksek hızlı trenlerin (YHT) durmadığı ara istasyonlardaki ulaşım ihtiyacını karşılayacak Boğaziçi Ekspresi'nin yarından itibaren yeniden seferlerine başlayacağını bildirdi.

Boğaziçi Ekspresi'nin sefer saatlerine ve yolculuk süresine ilişkin bilgi veren Turhan, "Gündüz işletilecek Boğaziçi Ekspresi ile seyahat süresi yaklaşık 6 saat olacak. Ankara'dan saat 08.15'te kalkacak tren, Arifiye'ye 14.27'de varacak. Arifiye'den ise 15.30'da hareket edecek tren, Ankara'ya 21.34'te ulaşacak. 240 yolcu kapasitesi bulunan Boğaziçi Ekspresi, 4 pulman vagondan oluşacak. YHT'lerin durmadığı büyüklü küçüklü 16 gar ve istasyonda yolcu bindirip indirecek ekspresin, talebin çok olması halinde yolcu kapasitesi artırılacak" açıklamasında bulundu. 8 Aralık günü ilk seferin Ankara'dan başlayacağını belirten Turhan, Boğaziçi Ekspresi'nin en uzak mesafe ücretinin 55 lira olarak belirlendiğini belirtti.

Turhan, bakanlık olarak vatandaşların her türlü seyahat ihtiyaçlarını takip ettiklerini sadece YHT'ler değil konvansiyonel hatlarda yeni trenlerle yeni hizmetler başlattıklarını açıkladı. Turhan ekim ayında Göller Ekspresi'nin hizmete girdiğini ve engelli vatandaşlar için Turuncu Masa Hizmet Noktası'nın uygulanmaya başlandığını da hatırlattı.