Dünya

Boeing'in başı beladan kurtulmuyor: Bu sefer de United uçağının havada dış paneli kopmuş

17 Mart 2024 08:34

T24 Dış Haberler

ABD Federal Havacılık Yönetimi (FAA), United Havayolları'na ait bir Boeing 737-800'in iniş yapmadan önce dış panellerinden birinin nasıl koptuğunu inceliyor. 

Cuma günü San Francisco'dan havalanan 433 numaralı United uçuşu, saat 13.45 sularında 139 yolcusuyla Medford havalimanına iniş yaptı.

FAA, inişten sonra yapılan incelemede 25 yaşındaki uçağın panellerinden birinin eksik olduğunu belirtti. United da konuyla ilgili inceleme yapacaklarını belirtti. Havayolu, uçuş sırasında panelin koptuğuna dair bir işaret görülmediğini ve bu sebeple de acil durum alarmı verilmediğini belirtti.

United, "Uçağı kapsamlı bir kontrolden geçireceği ve tekrar uçuşa başlamadan tüm gerekli tamirleri yaptıracağın" açıklamasında bulundu.

Boeing konuyla ilgili yorum yapmazken soruları United'a yönlendirdi. 

FAA kayıtlarına göre paneli kopan uçak 1998 yılında inşa edilmişti. Rogue Valley Times, paneli kayıp uçağın bir fotoğrafını yayımladı. Havalimanında paneli aramak için trafik kısa süreliğine durdurulmuştu. 

Boeing uçakları, sık sık tartışmalı olaylarla gündeme gelmeye devam ediyor. 5 Ocak'ta Alaska Havayolları'na ait bir Boeing 737 MAX 9'un kapısı uçuş sırasında kopmuştu. Bu olaydan sonra şirket üzerindeki denetim arttı.

Geçen hafta yine United Havayolları'na ait olan bir Boeing 737 MAX, Houston'da pistten çıktı. Bir başka United'a ait Boeing 777-200'ün San Francisco'dan havalandıktan sonra tekerleği koptu ve Los Angeles'a acil iniş yapmak zorunda kaldı. 

4 Mart'ta Florida'dan Houston'a giden United'a ait Boeing 737, pistte motoruna plastik torba kaçtığı için havalimanına dönmek durumunda kaldı.