Gündem

Bodrum’da tekne ‘kazası’: Görüntü alınmasını istemeyen otele ait tekne gazetecileri taşıyan sandala çarptı

Sürat teknesinin kaptanı tutuklandı

05 Haziran 2019 14:24

T24

Muğla’nın Bodrum ilçesinde gazetecileri taşıyan balıkçı sandalına Maça Kızı Otel’e ait bir sürat teknesi çarptı. Güvenlik kamerası görüntülerinde sürat teknesinin hız kesmeden Hürriyet gazetesi muhabiri Cenker Tezel, TV 100 muhabiri Metehan Ekşi ve Habertürk TV muhabiri Onur Aydın’a çarptığı görülürken; yaşananlara otel yetkililerinin gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalışmasının sebep olduğu iddia edildi.

Kazada ağır yaralanan kaptan Osman Demirkol’un yoğun bakımdaki tedavisi devam ederken; adli işlemleri süren sürat teknesinin kaptanı Alper S.'nin ifadesinde, tekneyi fark etmediğini, kimsenin isteyerek böyle bir kazaya neden olmayacağını söylediği kaydedildi. Alper S., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda (TGS) yapılan açıklamada ise, “Bodrum'daki Maça Kızı Oteli, görüntü alınmasını engellemek için sürat teknesiyle gazetecileri taşıyan sandala çarptı. Bu cinayete teşebbüstür. Soruşturmanın takipçisiyiz!” dendi.

DHA’nın haberine göre olay şöyle gelişti. Bodrum Göltürkbükü açıklarında dün, bayram tatili dolayısıyla haber çalışması yapan Hürriyet gazetesi muhabiri Tezel, TV 100 muhabiri Ekşi ve Habertürk Bloomberg TV muhabiri Aydın, kiraladıkları 'Yörük Ağası' isimli balıkçı teknesiyle koylarda fotoğraf çekti. Gazeteciler haber çalışmasını tamamladıktan sonra kıyıya dönmek üzere yol aldıkları sırada, Maça Kızı Oteli'ne ait 'Maçı Kızı' isimli sürat teknesi, üzerinde oldukları 'Yörük Ağası' isimli balıkçı teknesine çarptı.

Üç gazeteci çarpmadan hemen önce kendilerini denize atıp ölümden kurtuldu. Balıkçı teknesinin kaptanı Osman Demirkol ise sağ bacağından yaralandı. Bölgeye gönderilen Sahil Güvenlik Ege Grup Komutanlığı'na bağlı 3 bot, bacağından yaralanan ve çok kan kaybettiği öğrenilen 46 yaşındaki kaptan Osman Demirkol'u Bodrum'daki bir özel hastaneye kaldırdı. Gazeteciler ise bölgedeki diğer teknelerde bulunanlar tarafından kurtarıldı. Hastanede yoğun bakım ünitesinde tutulan Kaptan Demirkol'un diz altından kopmak üzere olan sağ bacağı ameliyatla tekrar yerine dikildi. Osman Demirkol'un yakınları, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu, yoğun batkım ünitesinde tutulduğunu, yaklaşık dört aylık bir tedavi sürecinin öngörüldüğünü belirtti.

Bu arada adli işlemleri Yalıkavak'taki Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda süren sürat teknesinin kaptanı Alper S.'nin ifadesinde, gazetecilerin bulunduğu tekneyi fark etmediğini, kimsenin isteyerek böyle bir kazaya neden olmayacağını söylediği öğrenildi. Sürat teknesinin kaptanı Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece 'taksirle yaralamaya neden olmak' suçundan tutuklandı.

TGS: Soruşturmanın takipçisiyiz

Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndan yapılan açıklamada da kuş ifadelere yer verildi: “Bodrum'daki #MaçaKızı Oteli, görüntü alınmasını engellemek için sürat teknesiyle gazetecileri taşıyan sandala çarptı. Hürriyet'ten Cenker Tezel, Habertürk'ten Onur Aydın ve TV 100'den Metehan Ekşi ölümden döndü. Bu cinayete teşebbüstür. Soruşturmanın takipçisiyiz!”