Gündem

Bodrum'da su isale hattı patladı, trafik felç oldu

04 Ağustos 2023 21:04

Bodrum'da Bitez Mahallesi’nde su ana isale hattının patlamasıyla ana ve ara yollarda trafik yoğunluğu yaşandı.

Gazete Duvar'dan Selçuk Arslan'ın haberine göre, Muğla Bodrum Bitez Mahallesi'ndeki Atatürk Bulvarı’ndaki su ana isale hattında patlama meydana geldi. Patlak nedeniyle Bitez, Turgutreis, Alt Konacık, Ortakent, Yahşi, Gürece, İslamheneleri ve Yaka mahallerinde 24 saati aşan su kesintisi beklenirken, MUSKİ ekipleri arızaya müdahale etti.

Çalışmalar nedeniyle Bitez Yalısı’ndan Ortakent’e giden yol ise trafiğe kapandı. Bölgeden geçemeyen sürücüler, Bodrum–Turgutreis karayoluna yönelince karayolunda aşırı trafik yoğunluğu oluştu.

Trafik ışıklarının devre dışı kaldığı karayoluna herhangi bir müdahalede de bulunulmadı.

Yoğunluğun özellikle Turgutreis-Bodrum yolu yönünde Konacık, Bitez ve Ortakent bölgelerinde arttığı görüldü. Yoğunluk nedeniyle kazalarda yaşandığı bildirildi.

Bodrum Yarımadası’nda yaşanan arızalarla ilgili MUSKİ Genel Müdürlüğü bir açıklama yayınlarken, açıklamada DSİ tarafından yapılan hatların arızalı olduğunun mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi tarafından kayıt altına alındığı ve ivedilikle bu hatların yine DSİ tarafından yenilenmesi gerektiği vurgulandı.