Gündem

Bodrum'a akın var: 3 günde 175 bin araç giriş yaptı!

15 Haziran 2024 15:53

Muğla'nın turistik ilçesi Bodrum'a, Kurban Bayramı arifesinde tatilci akını başladı. İlçeye son 3 günde toplam 175 bin araç giriş yaparken, yurt içi uçuşlarında ek sefer sayısı 50'ye çıkarıldı. Otellerde yoğunluğun yüzde 95 olduğunu söyleyen Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, "Bodrum'da eğlence şu anda bir yarış içinde. Her akşam her yerde bir eğlence var" dedi. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ise bayram süresi boyunca ilçedeki nüfusun 1 milyonu geçmesini beklediklerini belirtti.

Kurban Bayramı tatilini Bodrum'da geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistler, ilçeye akın etti. İlçeye son 3 günde toplam 175 bin araç giriş yaparken, Bodrum-Milas Havalimanı yurt içi uçuşlarında ek sefer sayısı 50'ye çıkarıldı. Resmi nüfusu yaklaşık 200 bin olan ilçenin bayram süresi boyunca nüfusunun 1 milyonu aşmasının beklendiği bildirildi. Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ve Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Güvercinlik Uygulama Noktası'nda hem trafik hem asayiş yönünden denetim gerçekleştirdi. Denetimlere Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Darendeli, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Kurgan ve Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Raşit Gödelek katıldı. Kaymakam Çit, uygulamada durdurulan araç sürücüleriyle bayramlaşarak trafikte dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu. Öte yandan yarımada genelinde trafikte yoğunluk yaşanırken, ekipler trafiği akıcı hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

"Lahmacun, 140 liradan başlıyor"

Bayram süresi boyunca nüfusun 1 milyonu geçmesini beklediklerini söyleyen Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, "Bayram kapsamında polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz, zabıtamızla bir dizi tedbir aldık. Bu kapsamda toplamda 86 araç, 733 personelle bu hizmeti sürdüreceğiz. 'Sıkıntısız bir şekilde bayram süresi geçiririz' diyorum. Her gün yaklaşık 70 bin araç giriş yapıyor. Bayram süresi boyunca 200 ila 250 bin arasında aracın giriş yapması, nüfusun ise 1 milyonu geçmesi bekleniyor. Otellerimizdeki doluluk oranları iyi seviyede. Bodrum'da ayrıca lahmacun fiyatları 140 liradan başlıyor, Bodrum'un çoğu yerinde fiyatlar makul seviyede" diye konuştu.

"Otellerimizde hâlâ yer var"

Otellerde yüzde 95 oranında doluluk olduğunu belirten Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Yardımcısı Alişir Şahin ise "Bayramın gelmesiyle Bodrum'da bir coşku, bir heyecan başladı. İster istemez iç pazarda, Anadolu'da, her yerdeki ilgi alaka bu bayramda da aynı şekilde devam ediyor. Şu anda otellerimiz yüzde 90-95 bandında dolmaya başladı. Özellikle bu noktada yabancı turistlerin olduğu oteller, dış pazar desteklerler yüzde 95 oldu. Dış pazar olmayan oteller de yüzde 85-90 bandında devam ediyor. Hala otellerimizde yer var. Özellikle rezervasyon yapmayanlar, plan yapmayanlar, son bir gün kala da olsa otellerimize gelebilirler. Gönül rahatlığıyla Bodrum'da çok güzel bir tatil geçirebilirler. Uçuşlarda yüzde 50 ek sefer uygulandığı için uçaklarda hala yer olduğunu düşünüyorum" dedi.

"Hava yolu ile gelin"

Bodrum'da eğlencenin yarış içinde olduğunu söyleyen Şahin, "Çok güzel yeni mekanlarla beraber yıllardır antik tiyatroda yapılan konserler de bayramın birinci günü başlayarak, Eylül'ün 15'ine kadar yüksek sezon olarak devam edecek. Her akşam her yerde bir eğlence var. Ünlü sanatçılar da yine her zamanki gibi Bodrum'da sahne alacak. Gelecek misafirlerimizin özellikle hava yolunu tercih etmesini öneriyorum. Hem zamandan tasarruf etmeleri için hem de Bodrum'daki trafik açısından önem kazanıyor. Herkesin sağlıklı iyi bir şekilde trafik kurallarına uyarak Bodrum'a gelmesini bekliyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de misafirlerimizi sahte rezervasyon konusunda uyarıyorum. Rezervasyon yaptıkları siteleri mutlaka turizm ve ticaret bakanlıklarından teyit etsinler. Bu çok önemli. Gelen misafirlerimizin rezervasyonunun otelde olmaması hem kendilerini hem bizi çok mutsuz ediyor" diye konuştu.

"Milas'ta yoğunluk daha da arttı"

Diyarbakır'dan Bodrum'a gelen otobüs şoförü Tahsin Yılmaz ise "Adana-Pozantı yolu çok yoğun, Aydın-Söke istikameti çok yoğundu. Milas'ta yoğunluk daha da arttı, bizim hareket saatimiz geldi. Milas'tan Güvercinlik'e 57 dakikada geldik. Normalde Milas'tan Bodrum'a 45 dakikada geliyoruz" dedi. (DHA)