Gündem

Bloomberg: Türkiye'nin Suriye'de beraber hareket ettiği muhalif grup da Libya'ya geçebilir

28 Aralık 2019 14:59

T24 Dış haberler

ABD merkezli Bloomberg, Türkiye'nin Libya'ya kara ve deniz güçleri gönderme hazırlığında olduğunu, Türk askerleriyle birlikte Ankara'nın Suriye'deki iç savaşta destek verdiği bazı muhalif grupların da ülkeye gönderilebileceğini ifade etti.

Bloomberg'e konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Libya'ya gönderilen askerlerin Türkiye ve Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin askerlerini eğiteceğini ve koordine edeceğini ifade etti. 

Selcan Hacaoğlu ve Samer Al-Atrush'un imzasını taşıyan habere göre Suriye'de Türkiye ile beraber savaşan etnik Türkmen bir gurubun da Trablus'a gitmesi bekleniyor. Bu bilgiyi bahsi geçen Türk yetkili ve Libyalı başka bir yetkili doğruladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Libya ile imzalanan mutabakatların ardından Trablus'taki Ulusal Mutabakat Hükümeti talep ederse bölgeye asker gönderilebileceğini söylemişti. Trablus kısa süre sonra Ankara'dan resmi olarak asker talebinde bulundu.

Halife Hafter yönetimindeki Libya Ulusal Ordusu, bugün Trablus'a giden yolları kontrolü altına aldığını açıkladı. Hafter'in ordusu uzun süredir Trablus'u ele geçirmeye çalışıyor.