Dünya

Bloomberg, Demokrat Parti'den adaylığını açıkladı; peki Bloomberg haber merkezi ne yapacak?

25 Kasım 2019 07:32

T24 Dış haberler

ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg L.P'nin kurucusu ve başkanı Michael Bloomberg, Demokrat Parti'den 2020 seçimlerinde başkan adayı olmak için ön seçimlere katılma kararı aldı. Bu gelişme karşısında, Bloomberg LP'nin haber platformlarının nasıl bir duruş sergileyeceği merak konusu oldu

Reuters'ın aktardığına göre Bloomberg Genel Yayın Yönetmeni John Micklethwait, şirketin çalışanlarına konu ile ilgili bir bilgilendirme notu gönderdi. Notta Bloomberg ve Demokrat Parti'deki rakipleri hakkında araştırmalar yapılmayacağı belirtildi. Notta, "Mike'ı (Michael Bloomberg) incelememe geleneğimizi devam ettireceğiz" yazması dikkati çekti. 

Micklethwait, Bloomberg'in mevcut Trump hükümetini incelemeye devam edeceklerini de bildirdi. Bloomberg Genel Yayın Yönetmeni, gazetenin başyazılarını yazmakla mükellef bazı yayın kurulu üyelerinin de Bloomberg'in başkanlık kampanyasında görev almak üzere geçici olarak görevlerini yerine getirmeyeceğini ifade etti. 

Bloomberg, Demokrat Parti ön seçimlerini kazanırsa haber merkezi yayın politikasını tekrar elden geçireceğini ifade etti. 

Michael Bloomberg dün resmi olarak Demokrat Parti'den başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Dünyanın en zengin insanlarından biri olan medya patronu, eski başkan yardımcısı Joe Biden, senatörler Bernie Sanders ve Elizabeth Warren gibi isimlerle yarışacak.