Ekonomi

Bloomberg: ABD'li yetkili Türk iş insanlarına Venezuela ile altın ticareti yapmayın uyarısında bulundu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri de Türkiye'nin Venezuela'dan altın ithalatının kasımda 200 bin dolara, aralıkta ise sıfıra düşürdüğünü gösteriyor

08 Şubat 2019 17:39

ABD'nin Terörizmin Finansmanıyla Mücadeleden Sorumlu Hazine Bakan Yardımcısı Marshall Billingslea'nın geçen haftaki Ankara ziyaretine ilişkin bazı ayrıntılar ortaya çıktı. Billingslea'nın, ziyaret sırasında Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra Türk iş insanlarıyla da buluştuğu ve Venezuela ile altın ticareti yapmamaları konusunda uyardığı iddia edildi.

Bloomberg'in haberinde ayrıca, 'gizemli şirket' ara başlığıyla Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Ekim 2017'deki Ankara ziyaretinin hemen ardından 1 milyon dolar sermayeli Sandes adlı bir şirketin Karakas'tan altın ithalatına başladığını ve 10 ayda 900 milyon dolarlık altın taşıdığını aktardı.

Bunun üzerine Marshall Billingslea'nın Türkiye'ye gelip uyarılarda bulunduğu ve 1 Kasım 2018'de ABD Başkanı Donald Trump'ın Karakas'ın altın ticaretini hedef alan yaptırımları üzerine şirketin altın ithalatına son verdiği aktarıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri de Türkiye'nin Venezuela'dan altın ithalatının kasımda 200 bin dolara, aralıkta ise sıfıra düşürdüğünü gösteriyor.