Advertorial

Bitcoin İçin Güncel Fiyat Ne?

12 Haziran 2023 14:59

İlandır.

 

Bitcoin fiyatı farklı yöntemler kullanılarak analiz edilmektedir. Bunun yanı sıra birtakım teoriler de yine mevcuttur. Kripto para sektörüne yeniyseniz tüm bunları da bilmeniz gereken konular arasındadır.

Bitcoin İçin Güncel Fiyat Ne?

BTC’nin farklı para birimlerinde değeri birçok kişi tarafından merak edilir. Euro, dolar ya da TL bazında güncel fiyatını öğrenmek istiyorsanız şöyledir:

  1. TL – 565.793.71
  2. USD – 27.087.80
  3. EUR – 25.140.73

Tüm bunları inceleyerek bir fikir sahibi olabilirsiniz. Ancak kripto paraların standart fiyatları olmadığını ve sürekli değiştiğini bilmek gerekir. Bu nedenle güncel fiyatlara yeniden bakmanız önerilir. Bunun için kullanabileceğiniz çok sayıda borsa vardır. Binance de bunlardan bir tanesidir.

Binance üzerinden Bitcoin fiyatı ne kadar sorusunun yanıtını alabilirsiniz. Yazımız sizi bilgilendirmek için hazırlanmış olup yatırım önerisi değildir.

Bitcoin Fiyatı Analiz Yöntemleri Neler?

Bitcoin fiyatı farklı yöntemler kullanılarak analiz edilmektedir. Bunun yanı sıra birtakım teoriler de yine mevcuttur. Kripto para sektörüne yeniyseniz tüm bunları da bilmeniz gereken konular arasındadır.

Teknik Analiz

Teknik Analizde geçmiş fiyatın hareketliliklerinin, ilerleyen zamanlarda piyasayı nasıl hareket edebileceğini gösterebileceği düşüncesi görülmektedir. Varlığın içsel değeri tespit edilmeye çalışılmamaktadır. Geçmiş işlem hareketlerine bakılmakta olup, fırsatlar da incelenmektedir. Ek olarak,

  1. Grafik formasyonları,
  2. Teknik göstergelerin kullanımı,
  3. Fiyat hareketlerinin ve hacmin analizi,

Gibi birçok grafik aracı bulunabilmektedir. Bu analiz piyasanın güçlü ve zayıf taraflarını tespite çalışır. Ancak sadece gelecek dönemlerdeki fiyat hareketi olasılığını tespit etmeye yönelik değildir. Bunun dışında risk yönetiminde de kullanışlı olabilir.

Temel Analiz

Temel Analiz, Bitcoin fiyatı analizi yöntemlerinden bir diğeridir. Finansal varlığın değerlemesini tespit etmeye yöneliktir. Kullanımında varlığın adil değere sahip olup olmadığını tespit etmek için finansal, ekonomik unsurların incelenmesi vardır.  Söz konusu etmenler oldukça geniş olabilir. Bunların arasında,

  1. Sektör koşulları,
  2. Bulunuyorsa bağlı şirketler,
  3. Genel anlamda ekonomi durumu,

Gibi durumlar yer alabilir. Temel Analiz kapsamında varlığın nasıl değerlendirildiğini belirlemek vardır.

Dow Teorisi

Dow Teorisi Bitcoin fiyatı analiz yöntemleri arasında bilmeniz önerilen bir teoridir. Charles Dow’un fikirleri üzerine modellenmiş olmakla birlikte kendisi tarafından, resmi bir şekilde ortaya atılmamıştır. Bu teoride bulunan bazı çıkarımlar,

  1. Her şey fiyata yansımış durumdadır,
  2. Piyasa trendleri,
  3. Birincil trend aşamaları,
  4. Çapraz endeks korelasyonu,
  5. Hacmin önemi,
  6. Trendler bir dönüş oluşana dek geçerlidir,

Şeklinde görülmektedir. Lakin bu bir teori olup bilim değildir. Dolayısıyla doğru olmayabilir.

Elliott Dalga Teorisi

Elliott Dalga Teorisi ya da EWT de Bitcoin fiyatı analiz yöntemleri arasında bilmeniz önerilen konulardan biridir. Piyasa hareketlerinin katılımcı psikolojisini takip ettiğini varsayan bir prensiptir ve farklı teknik analiz stratejilerinde kullanılır. Bununla birlikte bir gösterge veya belirli bir satın alım tekniği olmamaktadır.

Aksine piyasa yapısını analiz etmenin bir yolu olmaktadır.  Bu tipik olarak her biri bir “İtici Dalga” veya bir “Düzeltme Dalgası” olan 8 dalga serisiyle tespit edilebilir. Beş İtici Dalga Genel Trendi takip etmekte olup, üç Düzeltme Dalgası da trendin karşı yönünde hareket etmektedir.

Wyckoff Yöntemi

Charles Wyckoff tarafından 1930’da geliştirilmiş, kapsamlı bir alım-satım ve yatırım stratejisidir. Bu yöntem çok sayıda finansal piyasa için modern teknik analizin yapı taşlarından biri olarak görülür. Bu üç temel kural koyar:

  1. Arz ve Talep Yasası
  2. Neden ve Sonuç Yasası
  3. Çaba ve Sonuç Yasası

Bunların dışında alım-satım için beş aşamalı bir yaklaşımdır. Bunlar da genel anlamda aşağıda olduğu şekilde gösterilebilir:

  1. Trendin belirlenmesi
  2. Güçlü varlıkların belirlenmesi
  3. Yeterli nedene sahip varlıkların bulunması
  4. Hareket olasılığını değerlendirme
  5. Giriş zamanını belirleme

Her ne kadar neredeyse bir yüzyıl öncesinde ortaya atılsa da hala geçerliliğini taşır.

BTC Kullanım Alanları Nasıl?

Bitcoin ilk çıktığı günden bu yana kullanım alanlarını oldukça genişletmiştir. Bitcoin kullanım alanları incelenecek olduğunda pek çok şirketin olduğu görülür. Söz konusu kullanım alanlarından bazıları temel olarak şu şekildedir:

  1. MasterCard
  2. Pavilion Hotels & Resorts
  3. Axa Insurance
  4. Microsoft
  5. Starbucks
  6. Tesla
  7. AT&T
  8. Visa
  9. PayPal
  10. CheapAir
  11. Overstock

Bunların yanı sıra farklı kullanım alanları da vardır. Hepsine göre kullanım şekilleri değişiklik yaşayabilmektedir. Bitcoin fiyatı¸ kullanım alanları arttıkça farklılıklar gösterebilmektedir.