Gündem

Birlik Vakfı'ndan tepki çeken 30 Ağustos ilanı: Zafer diye bize dayattıklarının farkındayız

"Çok partili sisteme geçtiğimizden beri, ortalama 1-2 yılda bir kurulup yıkılan hükümetlerle bizi oyaladıklarının farkındayız"

31 Ağustos 2019 18:40

Birlik Vakfı Konya Şubesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’yla yerel gazeteye "Farkındayız" başlığıyla tam sayfa ilan verildi. İlanda "Lozan'da, 12 Adaları ve Misak-ı Milli sınırlarımızı elimizden alıp, üstüne üstlük bunu zafer diye bize dayattıklarının da farkındayız" ifadeleri yer aldı. İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, Birlik Vakfı Konya Şubesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na ilişkin yazılı bir açıklama yaparak ardından Konya’daki birçok yerel gazeteye "Farkındayız" başlığıyla ilan verdi. İlana birçok kişi tepki gösterirken İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ilan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

"Farkındayız" başlığıyla Konya’daki birçok yerel gazetede yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son 100 yıldır ise bizi Anadolu’dan tamamen sürüp çıkarmak yerine ‘bizi bizlikten’ çıkarmanın daha kolay ve işe yarar olacağını düşündükleri için bir milleti millet yapan ne varsa hepsini iptal edip, yerine batının değer ve kurumlarını cebir ve şiddetle enjekte ettiklerinin farkındayız. Her şeye rağmen, milli ve yerli unsurların çaba ve gayretlerinin kaos ve darbelerle engellenerek, milletimizin kendisine biçilen dar gömleği çıkarıp atma mücadelesinin defalarca engellendiğinin veya geciktirildiğinin farkındayız. Lozan’da, 12 Adaları ve Misak-ı Milli sınırlarımızı elimizden alıp, üstüne üstlük bunu zafer diye bize dayattıklarının da farkındayız. İlerici gerici, sağcı solcu, Alevi Sünni, Türk Kürt fitnesi ile bizi yıllarca meşgul edip, içimizde derin yaralar açtıklarının da farkındayız. Çok partili sisteme geçtiğimizden beri, ortalama 1.2 yılda bir kurulup yıkılan hükümetlerle bizi oyaladıklarının farkındayız”

"Bu insanlar hem Cumhuriyetimizden hem de demokrasimizden rahatsızlık duyuyor"

Birlik Vakfı Konya Şubesi tarafından yapılan açıklamaya ilişkin Sözcü’ye konuşan İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, yapılan açıklamanın üzüntü verici olduğunu söyleyerek, “Yapılan açıklamadan da anlaşılacağı üzere bu insanlar hem Cumhuriyetimizden hem de demokrasimizden rahatsızlık duyuyor. Bu bildirinin altına imza atanlar beyinlerindeki karanlık düşüncelerle ülkenin çağdaş bir toplum olmasını istemeyenlerdir. Bunlar ülkemizin kazanımlarına saygı duymadıkları gibi yarınına da ihanet etmekte” dedi.

"Suç duyurusunda bulunacağız"

Açıklamanın altında imzası bulunanlara ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını belirten vekil Yokuş, “Yapılan bu çirkin açıklamaya ilişkin hukuki ne gerekiyorsa yapacak ve suç duyurusunda bulunacağız. Bu vakfı devlet yönetimde bulunan kişiler de destekliyor. Bunu anlamak çok zor. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda çıkıp açıklama yapması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Birlik Vakfı’nın  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski TBMM başkanı İsmail Kahraman ve eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu gibi isimler de yer alıyor.

Birlik Vakfı AKP döneminde büyüdü. Vakfın Kurucular Kurulu listesinde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman, İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu, TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek başta olmak üzere bazı AKP’liler bulunuyor. Vakıf, 1985 yılında kuruldu.