Gündem

BirGün: Deprem konutu kurasında Menzil şeyhlerinin tamamına ev çıktı!

Menzil kaynakları, “Menzil şeyhleri ile akrabalarının evlerinin yıkılmadığı, hatta ağır hasar da almadığını” vurgulayarak kuranın şaibeli olduğunu öne sürdü

14 Şubat 2024 14:01

Adıyaman deprem konutu kurasında milyonlarca liralık lüks araçlara binen ve birçok şirketin sahibi olan Menzil şeyhlerinin tamamına ev çıktığı öne sürüldü. Hatta deprem konutu çıkan Menzil şeyhi Saki Elhüseyni’nin kuyumcu dükkanı bile var.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla deprem felaketinde Adıyaman’da evlerini kaybeden yurttaşlar için 8 Şubat’ta deprem konutu kurası düzenledi.

Kuradan menzil çıktı 

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Menzil Cemaati’nin de merkezi olan Kahta ilçesine bağlı Göçeri Mahallesi için düzenlenen kurada sadece 13 kişiye deprem konutu çıktı. Ancak bu 13 kişiden 7’sinin kamuda hızla örgütlendiği bilinen Menzil Cemaati’ni yöneten Elhüseyni ailesi olduğu anlaşıldı.

Şirketleri ve lüks araçları var 

Deprem konutu çıkan isimler arasında, geçen yaz cemaatin başına geçen, milyonlarca liralık lüks araçlara binen ve birçok şirketin de sahibi olan Muhammed Saki, Muhammed Mubarek ve Muhammed Fettah Elhüseyni isimli üç kardeş yer alıyor.

Bu üç kardeş, babaları Abdulbaki Elhüseyni’nin 12 Temmuz 2023 tarihinde ölmesinin ardından cemaati "eş şeyhlik" denilen bir sistem ile yöneteceklerini açıklamıştı.

3+1 ev

Ayrıca Menzil şeyhlerinin yakınları olan Mahsun, Muhammed Emin, Suadet ve Mesude Elhüseyni de deprem konutu çıkan diğer “şanslı” isimler oldu. Bu isimlerin tamamına 3+1 ev verilecek.

Öte yandan deprem konutu çıkan Menzil şeyhlerinden Muhammed Saki Elhüseyni’nin İstanbul Fatih’te bir kuyumcu dükkânı da var. BirGün’e konuşan Menzil kaynakları, “Menzil şeyhleri ile akrabalarının evlerinin yıkılmadığı, hatta ağır hasar da almadığını” vurgulayarak kuranın şaibeli olduğunu öne sürdü.