Seçim 2024

Bir evden iki farklı partiye aday: Saliha Özçınar Kutlu AKP'den, Kasım Kutlu MHP'den seçime giriyor

Partilerde seçim çalışmaları hızlanırken Cumhur İttifakı’nın gösterdiği adaylar da dikkat çekiyor

20 Şubat 2024 09:30

İzmir'in Kiraz ilçesinde, AKP mevcut belediye başkanı Saliha Özçınar Kutlu'yu tekrar aday olarak gösterirken, eşi Kasım Kutlu da Isparta Sütçüler'den MHP'nin belediye başkan adayı olarak seçildi.

AKP ve MHP, 31 Mart'taki yerel seçimlere ittifak çerçevesinde birlikte giriyor. MHP aday listelerini 16 Şubat'ta, AKP ise bugün il ve ilçe seçim kurullarına teslim ediyor. İki parti, büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlıkları ile belediye meclis üyeliklerini "fermuar sistemi" ile belirliyor.

Belediye meclis üyelikleri için AKP ve MHP arasında, MHP'nin oy oranının yüksek olduğu yerlerde "tam fermuar" sistemi, oy oranının düşük olduğu yerlerde ise "aralıklı yöntem" uygulanacak şekilde bir düzenleme yapıldı.

Belediye başkanı eşler

TBMM'nin şubat ayı sonunda tatil olmasıyla birlikte, 31 Mart'taki yerel seçimler için partiler çalışmalarını hızlandıracak. Seçim hazırlıkları sürerken, Cumhur İttifakı'nın adayları özellikle dikkat çekiyor.

AKP, İzmir'in Kiraz ilçesinde mevcut Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu'yu yeniden aday gösterdi. Kutlu'nun eşi, Kasım Kutlu ise MHP tarafından Isparta Sütçüler'de belediye başkan adayı olarak belirlendi.

31 Mart yerel seçimlerinde, AKP'nin Kiraz'da ve MHP'nin Isparta Sütçüler'de kazanması durumunda, Saliha Özçınar Kutlu ve Kasım Kutlu "karı-koca belediye başkanı" olarak tarihe geçecek.