Gündem

Binali Yıldırım: Yangın niye çıktı, teknik bir mesele

24 Ağustos 2019 19:08

AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, kentte çıkan ve 53 saatte söndürülen yangının çıkış sebebinin ‘teknik bir mesele’ olduğunu söyledi. Yıldırım, “Bütün yönleriyle idari, adli tahkikatlara devam ediliyor. İlk bulgulara göre bir sabotaj ihtimali düşük ama yine de göz ardı edilmiyor” dedi.

Kişisel Twitter hesabından konuya dair açıklamalarda bulunan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Ülkemiz, 788 milyon hektar araziye sahip. Bunun 22 milyon 621 bin hektarı ormanla kaplı. Yüzde 25'in üzerinde zaman zaman yangınlarla tahrip olsa da orman varlığımız yenileniyor. Bütün bu yangınlara rağmen, dünyada orman varlığını artıran az sayıda ülke arasında Türkiye de var.

"Orman yangınlarına karşı önemli olan tedbirli olmak ve oluşacak hasarları büyümeden bertaraf etmektir. Amacımız ve hazırlığımız bu yönde olmalıdır.

"24 Kasım Öğretmenler Günü'nde de o arazide olacağız. İzmir'in dağlarında tekrar yeşillerin görülmesi, çiçeklerin tekrar açması hepimizin ortak geleceğidir. 'İzmir'de 800 bin öğrenci fidan oluyor' sloganıyla fidan dikimini gerçekleştireceğiz."

Ne olmuştu?

İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayan ve Seferihisar ile Menderes ilçelerine de yayılan orman yangını, 2 gün 5 saalik çalışma sonrası Salı akşamı saat 18:00 civarında kontrol altına alınmıştı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangında 500 hektarlık alanın zarar gördüğünü belirtirken; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise zararın bundan çok daha fazla olduğunu belirterek, "Yanan alan 500 hektar olarak ifade edildi fakat bizim yaptığımız tespitler 5 bin hektar alanın üzerinde bir alanın yanmış olduğunu gösteriyor" demişti.