Gündem

Binali Yıldırım: Seçim 6+1 ile değil, 50+1 ile kazanılır

"AK Parti, milletin desteğiyle bugünlere geldi"

03 Şubat 2023 17:15

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "'Recep Tayyip Erdoğan'ı seçtirmezsek o zaman Türkiye'de hedefimize ulaşmış olacağız' diyorlar. Bu millet, Sultanbeyli, hanımefendiler bu seçimde onlara inat Cumhurbaşkanı'mızı tekrar rekor oyla seçmeye var mıyız? Bunlara hak ettikleri dersi hep birlikte verecek miyiz? O halde unutmayalım. Seçim 6+1 ile değil, 50+1 ile kazanılır" dedi.

Yıldırım, Sultanbeyli'de restorasyonu tamamlanan Aydos Kalesi ve Sultan Korusu'nun açılış töreninde, Sultanbeyli'nin tarihi bir gün yaşadığını söyledi. "Sultanbeyli 1980'li yıllarda çamur içindeydi, insanlar çizme giymeden yürüyemiyordu" diyen Binali Yıldırım, ilçedeki tapu sorununu başbakanlığı döneminde çözdüklerini söyledi. Aydos Kalesi'nin önemine değinen Yıldırım, "Aydos Kalesi, İstanbul'un fethini haber veren çok önemli tarihi yerdir. İşte bunu gün ışığına çıkarmak, Sultanbeyli'ye kazandırmak da bizlere nasip oldu" dedi.

"AK Parti, milletin desteğiyle bugünlere geldi"

Yıldırım, "AK Parti, milletin desteğiyle bugünlere geldi. 20 yıldır Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde milletimize, İstanbul'umuza, Sultanbeyli'ye hizmet etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Tam 15 seçim geçirdik. 15 seçimde de her seferinde dimdik yanımızda durdunuz ve sonuna kadar 'durmak yok, yola devem' dediniz ve bize yine görev verdiniz. Şimdi Mayıs 14, 100 gün var. 100 gün sonra yine sandık önümüze gelecek ve 15 seçimdir mindere çıkanlar, her seferinde tuş olanlara bir ders daha vermeye hazır mısınız? Sultanbeyli'de yeni bir rekor kırmaya var mısınız?" diye konuştu.

"Türkiye Yüzyılı"na yeni bir zaferle ilerleyeceklerini söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"14 Mayıs'ta yapılacak seçimle ilgili dünya basınında, televizyonlarında diyorlar ki '2023'ün en önemli, en büyük olayı Türkiye'deki seçimdir.'. Dünya nefesini tutmuş Türkiye'deki seçimi bekliyor. Niçin? Çünkü onların hedefinde Orta Doğu var, Doğu Akdeniz var, Balkanlar var, Kafkasya var, Anadolu toprakları var. 100 yıllık kuyruk acısı var.

Bunu nasıl halledecekler? 'Recep Tayyip Erdoğan'ı eğer seçtirmezsek işte o zaman Türkiye'de hedefimize ulaşmış olacağız' diyorlar. Bu millet, Sultanbeyli, hanımefendiler bu seçimde onlara inat Cumhurbaşkanı'mızı tekrar rekor oyla seçmeye var mıyız? Bunlara hak ettikleri dersi hep birlikte verecek miyiz? O halde unutmayalım. Seçim 6+1 ile değil, 50+1 ile kazanılır." (AA)