Gündem

AKP’nin adayı Binali Yıldırım, “İstanbul’a daha çok vergi” sözüyle ne demek istedi?

"İfadeler yanlış anlaşıldı"

26 Mart 2019 08:39

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkana adayı Binali Yıldırım’ın bugün Hürriyet gazetesinden Ertuğrul Özkök’e verdiği söyleşide “İstanbul’dan daha çok vergi almamız gerekir. Daha çok vergi alındıkça ülke kalkınacak, İstanbul kalkınacak. Yani hepsi birbiriyle zincirleme reaksiyon gibi” sözleri yansıdı. Ancak Yıldırım, sözlerinin yanlış anlaşıldığını vurgulayan bir açıklama yaparak "İstanbul’un toplanan vergilerden aldığı pay artmalıdır” dedi.

Yıldırım'ın seçim ofisinden T24'e gönderilen açıklama şöyle:

"Kamuoyunun Bilgisine:

26 Mart 2019 tarihinde Hürriyet Yazarı Sayın Ertuğrul Özkök’ün röportajında 'İstanbul’dan daha fazla vergi toplamalıyız' başlıklı alanda yer alan ifadeler, yanlış anlaşılamalara yol açmıştır.

Doğru ifade şu şekildedir:
'İstanbul, Türkiye’de ödenen vergilerin yüzde 49’unu toplarken, bu gelirden yüzde 10’u pay almaktadır. İstanbul’un toplanan vergilerden aldığı pay artmalıdır.'

Aksi yönde yapılan tüm yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız."


Hürriyet gazetesinin basılı yayınındaki Yıldırım'ın söyleşisi

Özkök'ten açıklama

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü köşesinde yer alanYıldırım söyleşisi ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Özkök şunları kaydetti:

"Binali Yıldırım’la ilgili yazımın İstanbul vergileri ile ilgili bölümü kısaltılırken sanki, “İstanbullu’dan daha fazla vergi alınacakmış” gibi bir anlam çıkmış."