Gündem

Binali Yıldırım'dan "Ortak yayında soruların görüşülmesini talep etti" iddiasına yalanlama

11 Haziran 2019 21:24

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 16 Haziran'daki ortak yayın için soruların görüşülmesi talep edildiğine yönelik ifadelerin gerçeği olmadığını açıkladı.

31 Mart seçimlerinin ardından YSK'nın seçim tekrarı kararı ile mazbatası elinden alınan millet ittifakının ortak adayı Ekrem İmamoğlu, NTV, Star TV ortak yayınında soruları yanıtladı.

İmamoğlu, programda ortak yayınla ilgili, "Bir gazeteci bir adaya hangi soruları özgürce sorabiliyorsa, aynı duyguları bir başka adaya da hissettirerek sorularını hazırlayabilmeli diye düşünüyorum. Benim bakışım bu. Bu konuda çok netim ama Sayın Yıldırım soruların görüşülmesini talep etmiş. Danışmanıma bu ifadelerimi söyledim. Biz müdahale eden değil sadece gözetleyen konumda olalım" ifadesini kullandı.

Konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yıldırım, "CHP adayı biraz önce ortak canlı yayınla ilgili 'Binali Yıldırım soruları istemiş bana bilgi geldi' diyor. Sonra da kendisine tarafların yalanlaması iletildiğinde 'öyle değilse yanlış anlamışım' diyor. Varsa elinde kanıt ispatlasın yoksa da özür dilesin. Yalan söyleme üzerine kurulu çirkin bir siyaseti İstanbullular hak etmiyor. Bunun adı basitliktir" diye yazdı.