Ekonomi

Bilge Yılmaz: 15 Mayıs'tan itibaren kamu bankaları yandaş iş insanlarına servet aktarmayı kesecek

Yılmaz, seçimden sonra kamu bankalarının döviz kurunu baskılamak için rezerv harcamayı keseceğini de ekledi

28 Mart 2023 15:48

İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, "15 Mayıs'tan itibaren kamu bankaları asli görevine geri dönecek. Yandaş iş insanlarına servet aktarmayı, keyfi müdahalelerle döviz kurunu baskılamak için milletin servetini harcamayı kesecek" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 14 Mayıs'taki seçimleri kazanması durumunda Millet İttifakı'nın ekonomi politikalarına ilişkin üç kısa not paylaştı. "İktidarın ekonomi kurmayları son günlerde yaptıkları açıklamalar ile hem suçlarını itiraf ediyor hem ekonomi alanındaki bilgisizliklerini gösteriyor" diyen Yılmaz, paylaşımında şunları yazdı:

"Sadece 3 kısa notumu paylaşmak isterim:

1) 20 yıllık iktidarınızda stratejik sektörlerde yabancılara yapılan satışları (Türk Telekom, Tank Palet Fabrikası vb.) ve o satışlardaki usulsüzlükleri yargıya taşıdınız mı? İktidarımızda biz yapacağız.

2) Kamu bankaları üzerinden verilen, standartlara uygun olmayan krediler ve o kredilerin geri ödemeleriyle ilgili bir çalışmanız var mı? Eğer yoksa iktidarımızda biz yapacağız.

3) 15 Mayıs'tan itibaren kamu bankaları asli görevine geri dönecek. Yandaş iş insanlarına servet aktarmayı, keyfi müdahalelerle döviz kurunu baskılamak için milletin servetini harcamayı kesecek. Bu sayede çiftçimiz de küçük ve orta büyüklükteki işletmeler de ihtiyaç duydukları desteğe ulaşacak, refaha kavuşacak. Türkiye kalkınacak."