Gündem

Bilal Erdoğan: Dünyaya Türklerin fetih gayesini yeniden anlatmamız gerekiyor

29 Aralık 2022 17:25

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan,  Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ),  düzenlenen panelde Türk devletlerinin fetih geleneğinin Batı dünyasında farklı yorumlandığını ifade ederek, "Hepimizin sorumluluğu olarak dünyaya Türklerin fetih gayesini yeniden anlatmamız gerekiyor" dedi.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Okçular Vakfı tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Fetihleri Anlamak Fatihleri Anmak - Türk Deniz Fetihleri ve Çaka Bey' başlıklı panele ev sahipliği yaptı.Panelde konuşan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Bilal  Erdoğan,  Türk devletlerinin fetih geleneğinin Batı dünyasında farklı yorumlandığını ifade etti. Erdoğan, "Ecdadımızın fetih algısı, fethedilen yere zulüm götürmemektir. Bu kapsamda Türk devletleri, fethettikleri bölgeye huzur, adalet ve barış götürmeyi önemsemiştir. Bu kadar uzun soluklu olan imparatorluklarımızın sırrı da budur. Ancak Batının fetih algısı negatiftir. Endülüs Emevileri İber Yarımadası'na 800 yıl hâkim oldular ve devrinin en üstün medeniyetini inşa ettiler. Ama Avrupa bu devleti bir tehdit olarak görüp, insanları soykırım ile karşı karşıya bıraktı. Bir toprağa 800 yıl hakim olmak; bilimde, savunmada çok ileri dahi olsanız o toprakların size ilelebet vatan olacağını garanti etmiyor. Dolayısıyla, hepimizin sorumluluğu olarak dünyaya Türklerin fetih gayesini yeniden anlatmamız gerekiyor" diye konuştu.

“Teyakkuzda olmalıyız”

Konuşmasının devamında Türklerin Anadolu coğrafyasındaki bin yıllık serüvenini ele alan Erdoğan, “Elbette ki güçleneceğiz, köklerimizi derinlere doğru büyüteceğiz; ama bu topraklar bize bin yıldır vatan diye, kimse bizden alamaz diye de düşünmeyeceğiz. Dolayısıyla sürekli teyakkuzda olmalıyız. Bu farkındalığı bizden sonra gelenlere aktarmak için canlı bir çalışmayı sürdürmek durumundayız. Bu bakımdan vakfımızın da bir misyonu olarak, topraklarımızın ilelebet vatan olarak kalması yönünde çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda bugün İzmir'deydik. Ev sahipliğinden ötürü Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar'a ve tüm misafirlere teşekkür ediyorum" açıklamalarında bulundu. (DHA)