Gündem

Beyoğlu'nun sosyalist adayı Taş: Muhalefet kazandığı belediyelerin borçlarını hemen açıklamalı; CHP'nin de örgüt yapısı değişmeli

CHP’nin Beyoğlu adayı Alper Taş, seçim sonuçlarını Şirin Payzın’a yorumladı

01 Nisan 2019 15:48

Sosyalist kimliği ile CHP’den Beyoğlu Belediye Başkanı adayı olan Alper Taş, seçim çalışmasını halaylarla, horonlarla yürüttü. Beyoğlu’nun muhafazakâr mahallelerine dokundu. Sonucu değil, süreci önemsedi. AKP’nin adayı Haydar Ali Yıldız yüzde 49 oy alırken, CHP’nin oylarını yükselten Alper Taş yüzde 43’te kaldı. 50 günlük seçim çalışması yürüten Taş, seçim sonuçlarını Şirin Payzın’a yorumladı.

Alper Taş, kazanılan belediyelerle ilgili tavsiyelerde bulundu ve muhalefetin devraldığı borçları hemen kamuoyu ile paylaşması gerektiğin söyledi. "Adalet ve Kalkınma Partisi’nin belediyeleri iflas etmiş belediyelerdir. Erdoğan iflas etmiş belediyeler üzerinden ‘ yönetsinler de bakalım’ diyor" ifadelerini kullan Taş, iktidar belediyelerinin öz kaynaklarıyla değil borçlanarak işler yaptığını dile getirdi. 

"Biz adayla değil devletle yarıştık"

Beyoğlu’ndaki seçim çalışmaları sırasındaki yaşadıklarını da aktaran Taş,  “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin en az çözüldüğü yer Beyoğlu. Cumhurbaşkanı’nın çocukluğu burada geçmiş. İnsanların bağı var. İçişleri Bakanı Soylu bizi hedef gösterdi. Kapı kapı dolaşıp gerçek dışı bildiriler dağıttılar. Bizle fotoğraf veren insanları tehdit ettiler. Biz Beyoğlu’nda Haydar Ali Yıldız (AKP’nin adayı) ile yarışmadık. Devletle mücadele ettik” ifadelerini kullandı.

Seçimleri sonuçları itibariyle değerlendirmenin doğru olmadığını da savunan Taş,  AKP’ye oy veren bölgelerle bağ kurduklarını, devrimci/ sosyalist kimliğini saklamadan etkili izler bıraktıklarını söyledi. Taş’a göre 7 bin oy farkı yine de fazla.

"CHP'de sevgisizlik ve rekabet var"

CHP’nin kazandığı belediyeleri çok iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Alper Taş, CHP'nin belediyelerde göstereceği performansın 2023’te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını da etkileyeceğini savundu.Alper Taş’ın  CHP’ye ‘dostça’ eleştirileri de vardı:

“İlçe yönetimine teşekkür ediyorum. Ancak 5 bin üyeli CHP teşkilatı sahada yoktu. İçeride büyük sevgisizlik ve rekabet var. Süratle buralara müdahale edilmesi gerekiyor. Meclis üyeliği adaylığında bile gerilim var. Bu örgüt yapılanması daha büyük bir başarıyı da engelliyor.”

“Muhalefet devraldığı borçları kamuoyu ile paylaşmalı”

Beyoğlu’ndaki seçim çalışmaları sırasındaki yaşadıklarını da aktaran Taş, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin en az çözüldüğü yer Beyoğlu. Cumhurbaşkanı’nın çocukluğu burada geçmiş. İnsanların bağı var. İçişleri Bakanı Soylu bizi hedef gösterdi. Kapı kapı dolaşıp gerçek dışı bildiriler dağıttılar. Bizle fotoğraf veren insanları tehdit ettiler. Biz Beyoğlu’nda Haydar Ali Yıldız (AKP’nin adayı) ile yarışmadık. Devletle mücadele ettik” ifadelerini kullandı.
Seçimleri sonuçları itibariyle değerlendirmenin doğru olmadığını da savunan Taş, AKP’ye oy veren bölgelerle bağ kurduklarını, devrimci/ sosyalist kimliğini saklamadan etkili izler bıraktıklarını söyledi. Taş’a göre 7 bin oy farkı yine de fazla.