Gündem

Beyoğlu Belediyesi'nin bütçe planlamasında depreme yer verilmedi

"Gezi, hediyeler ve basın toplantılarına 27 milyon lira ayrıldı"

05 Kasım 2019 08:32

Beyoğlu Belediyesi 2020-2024 yılları arasını kapsayan Stratejik Planı ve 2020 bütçesine hazırlayarak ilçe meclisine sundu. Planda belediye başkanının “başta Beyoğlu sakinleri olmak üzere, yurt içi ve yurt dışındaki muhataplarıyla programlı bir şekilde buluşturulma”sına 26 milyon 806 bin lira ayrıldı. Bu bütçede önümüzdeki 5 yıl içindeki halk buluşmaları, ziyaretçilere verilecek hediyeler, basın toplantıları, belediye başkanının özel gün ve hafta programları gibi kalemler yer aldı ancak deprem hazırlıklarına yer verilmedi.

Bütçe hazırlığında katılımcı bir çalışma yapılmamış

Beyoğlu Yurttaş Meclisi’nin yaptığı çalışmada plan hazırlık sürecinin katılımcı olmadığı belirtilerek “Beyoğlu Belediyesi 2020-2024 Stratejik Planı’nı hazırlarken ne yazık ki gerçek anlamda katılımcı bir yöntem izlememiş, kentin imar, çevre düzenlemesi, kültürel ve sosyal hayatına ilişkin öneriler geliştirecek, kendi alanlarında çalışmaları ve raporları bulunan etkili STK ve odalarla açık görüşmeler yapılmamış, bir bölümünün hiç görüşü alınmamıştır. Ayrıca, mahalle toplantıları yapılmamış, sadece yapılan anket çalışması ile yetinilmiştir” denildi.

CHP'li Solmaz muhalefet etti

Stratejik planın mecliste oylaması sırasında söz alan CHP Meclis Grup Başkanvekili Süleyman Solmaz yakın zamanda yaşanan depreme rağmen afet konusunda bir çalışmanın stratejik planda yer almamasını eleştirdi. Solmaz bu taleplerin stratejik plana girmesi ve bütçe ayrılması gerektiğini ifade etti.

Solmaz’ın ardından konuşan Haydar Ali Yıldız deprem konusunda bir afet masası kurduklarını ve AFAD ile birlikte bir okulda eğitime başladıklarını söyledi. Ancak stratejik planda depreme ilişkin çalışmaların yer almamasına yönelik eleştirilere cevap vermedi. Kürsü konuşmalarının ardından Stratejik Plan ve 2020 Bütçesi CHP’li meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.