Seçim 2024

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney kimdir?

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitti. Gelen verilere göre Beyoğlu, tarihte ilk kez CHP’ye geçti. Sonucun ardından Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ile ilgili bilgiler merak edildi. Peki, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney kimdir?

01 Nisan 2024 09:57

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitti. 31 Mart yerel seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre, CHP 47 yıl sonra ilk kez birinci parti oldu. AKP ise 22 yıl sonra ilk kez ikinci parti oldu. İstanbul'da seçim sonucu merak edilen ilçelerden bir tanesi de Beyoğlu'ydu. CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı İnan Güney, AKP'li rakibi Haydar Ali Yıldız‘a 10 bin oy farkla üstünlük sağlayarak yeni belediye başkanı oldu. Gelen verilere göre Beyoğlu, tarihte ilk kez CHP’ye geçti. Sonucun ardından Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ile ilgili bilgiler merak edildi. Peki, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney kimdir?

İnan Güney kimdir?

İnan Güney, 1977'de İstanbul'da doğdu. Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olan Güney, yüksek lisansını Marmara Üniversitesinde yerel yönetimler alanında sürdürdü.

Beyoğlu CHP İlçe Başkanlığı ve İBB Grup Yöneticisi olarak görev yapan Güney, şu an İBB Meclis Üyeliği görevini sürdürüyor. Güney, evli ve 3 çocuk babası.

SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN