Dünya

Beyaz Saray: Trump ve Kim Jong-un Joe Biden'ın 'düşük IQ'lu bir birey olduğu konusunda hemfikir

"Bence başkan onunla aynı tarafta yer almıyor"

27 Mayıs 2019 08:05

T24 Dış haberler

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un 2020 Demokrat Parti başkan adayları arasında ismi öne çıkan eski başkan yardımcısı Joe Biden hakkında "yaptığı değerlendirmeye" katıldığını söyledi.

Güney Kore'nin devlet ajansı hazırladığı bir makalede Biden'a "düşük IQ'lu bir aptal" ve "embesil" diye hitap etmişti. Bu tepki Biden'ın, "Biz Vladimir Putin ile Kim Jong-un gibi diktatör ve tiranları kabul eden bir ülke miyiz?" sözlerinden sonra gelmişti. Trump sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda Kim'in bu yorumlarının kendisini gülümsettiğini belirtmişti. ABD başkanı bu paylaşımda aynı zamanda rakibine "bataklık adamı" diye hitap etmişti. 

Sanders, başkanın Tokyo gezisi sırasında yaptığı açıklamada, "Başkanın Biden'ı değerlendirmek için başkasının fikirlerine ihtiyacı yok. Defalarca kendi değerlendirmesinden bahsetti. Bence görmüşsünüzdür. Başkan Biden ve Başkan Barack Obama'nın 8 yıl boyunca başarısız olmasını izledi" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray sözcüsü, Trump hükümetinin "eski başkan yardımcısına karşı bir katil otoriter diktatörlerle taraf tuttuğu" iddiasına karşılık olarak, "Bence başkan onunla aynı tarafta yer almıyor. Bence sadece Biden konusunda aynı değerlendirmeye sahipler" diye konuştu.