Ekonomi

Beyaz eşya sektörünün toplam satışları 2023'te düştü

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) verilerine göre beyaz eşya sektörünün toplam satışları 2023'te yüzde 4 gerileyerek 33 milyon adet oldu

24 Ocak 2024 13:34

Beyaz eşya sektörünün 2023 yılında ihracat ve iç pazardan oluşan toplam satışları yüzde 4 gerileyerek yaklaşık 33 milyon adet oldu.

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) verilerine göre, altı ana üründe beyaz eşya iç satışları 2023 yılında yüzde 4 artışla 9.54 milyon adet oldu.

Beyaz eşya ihracatı ise yüzde 10 düşüşle 23,2 milyon adet olarak gerçekleşti.

Reuters'ın haberine göre, ihracattaki düşüşü iç satışların dengelediklerini belirten TÜRKBESD Başkanı Gökhan Sığın, iç piyasanın kaldıraç etkisi yarattığını, böylece üretim ve istihdam yapısının korunabildiğini söyledi.

"İhracattaki düşüşü iç satışlar dengeledi" 

Sığın, "Tüm yıl boyunca devam eden dış piyasalardaki daralma ihracatımızdaki düşüşün en önemli sebebi oldu. İhracattaki düşüşü bu zamana kadar iç satışlar büyük oranda dengeledi. 2024 yılı için de küresel risklerin değişmeyeceği öngörüsü ile iç satışların son derece önemli olduğunu biliyoruz. Üretim ve istihdam seviyelerimizin korunması yine iç pazardan alınan güçle mümkün olacak" diye konuştu.