Seçim 2024

Beştepe'nin muhtarı isyan etti: "Saray yolu değil ölüm yolu"

"Mahallemizde ne bir banka şubesi var, ne de bir lise"

16 Mart 2024 07:18

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın sınırları içerisinde bulunduğu Beştepe Mahallesi'nin muhtarı Hatice İzmirli, Beştepe yolunds çok sayıda kaza yaşandığını belirtti ve: "4 şeritli yolda kontrollü yaya geçidi yapılsın, ölmek istemiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Ankara'nın 12 bin nüfuslu Beştepe Mahallesi'nin sınırları içerisinde kalıyor. 2009'dan beri CHP'nin yönettiği Yenimahalle ilçesinde bulunan Beştepe Mahallesi'nde Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'na 3 bin 523, Tayyip Erdoğan'a ise bin 743 oy çıktı.

"Hizmet alamıyoruz"

Sözcü'den Cem Yıldırım'ın aktardığına göre, Beştepe Mahallesi Muhtarı Hatice İzmirli, mahallesinin eksikliklerini ve yaşanan zorlukları anlattı. İzmirli, "Mahallemizde ne bir banka şubesi var ne de bir lise. Uğraşlarım sonucu açılan PTT Şubesi, beklenen siyasi destek görmediği için kapatıldı," diyerek, hizmet alamamanın sıkıntılarını vurguladı.

"Saray yolu değil, ölüm yolu"

Saray yoluna giden yolda çok sayıda trafiz kazası yaşandığını söyleyen Hatize İzmirli, "Saray yolu değil, ölüm yolu" diye 7 metrelik afişler yaptırıp astım. Ama en ufak gelişme olmadı. Başvurmadığım yer kalmadı. Kontrollü bir yaya geçidi istiyoruz, yeter ki o yolda ölmeyelim." dedi.

"Lisemiz yok"

"Bizim mahallemizde lise yok. Çocuklar başka yerlerdeki okullara servisle gidiyor. Servis araçlarının Beştepe’ye girmesi için dolaşması gerekiyor. O da maliyeti arttırıyor. Aileler çocuklarını tehlikeli biçimde bulvarın karşı şeridine geçirmek zorunda kalıyor. "

"Muhtarlık herkesi cezbediyor"

"Muhtarlara 17 bin lira maaş bağlanması ile birlikte bu görev cazip hale geldi. Eskiden aday bulunamazdı, kimsenin umurunda değildi şimdi kabul gören bir hal aldı."

Hatice İzmirli, 31 Mart seçimlerinde 4 adaya karşı yarışacak.