Spor

Beşiktaş'tan Devlet Bahçeli açıklaması: Kulübümüze aidat borcu olmadığı gibi bir istifa dilekçesi de bulunmamaktadır

28 Şubat 2023 18:18

Beşiktaş Kulübü, kulüp üyeliğinden istifa ettiği açıklanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Sayın Bahçeli’nin Kulübümüze aidat borcu olmadığı gibi kurulumuza ulaşmış yazılı bir istifa dilekçesi de bulunmamaktadır" denildi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçlarında taraftarların hükûmeti istifaya çağıran slogan atmasına tepki göstererek, taraftarları, "şuursuz" ve "sorumsuz" olarak nitelemişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir tarafından yapılan açıklamada, kulüp başkanlarına maçların seyircisiz oynanması çağrısında bulunan Bahçeli'nin Beşiktaş Kulübü üyeliğinden de istifa ettiği belirtilmişti. 

Seçme ve Sicil Kurulu Başkanı Şahabettin Önkol tarafından Devlet Bahçeli ile ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Kulübümüzde tüm kurullar, tüzüğümüz gereği Genel Kurul oylarıyla göreve gelmekte, tüzük hükümlerine göre görev yapmaktadır. Bu, seçilen tüm kurullarımız için geçerlidir ve görev ile yetkileri gerek kanunla gerekse de tüzükle belirlenmiştir.

28.04.2000 tarihinde Kulübümüze üye olan 14684 sicil numaralı Sayın Devlet Bahçeli’nin üyelik aidatlarını yatırmadığı ve bu nedenle kulüp üyeliğinden ihraç edildiği ile ilgili paylaşımlar gerçeği yansıtmamakta olup kendisinin aidat borcu bulunmamaktadır.

Sayın Bahçeli’nin Kulübümüze aidat borcu olmadığı gibi kurulumuza ulaşmış yazılı bir istifa dilekçesi de bulunmamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız." 

TIKLAYIN | Bahçeli, tribünlerdeki istifa sloganlarını "şuursuzluk" olarak niteledi, BJK üyeliğinden istifa etti: "Ya önlem alın ya maçlar seyircisiz oynansın"