Spor

Beşiktaş'ta Fernando Santos'un kaderi kupaya bağlı

13 Mart 2024 09:32

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos'un siyah beyazlı takımdaki geleceğinde, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki performansının belirleyici rol oynayacağı ileri sürüldü.

Süper Lig'de Galatasaray'ın ardından Gaziantep FK'ya da yenilen Beşiktaş, Trabzonspor ile girdiği üçüncülük yarışında yara aldı ve rakibinin 3 puan gerisine düştü. Siyah beyazlılarda puan kayıplarının yanı sıra hücumsal anlamda etkisiz futbolun devam etmesi de eleştiri oklarının teknik direktör Fernando Santos'a çevrilmesine neden oldu.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Santos’un kredisi azalmaya başladı. Deneyimli hoca, Bakhtiyor’a 10 numarada görev vermesi, Muçi’yi sola kaydırması, Semih’i önce santrforda sonra kanatta oynatması ve yaptığı isabetsiz değişiklikler nedeniyle tepki topladı.

Haziran 2025’e kadar sözleşmesi bulunan Fernando Santos’un Beşiktaş’taki geleceğini büyük olasılıkla Ziraat Türkiye Kupası’ndaki performansı belirleyecek. Siyah-beyazlı takım 3 yıl sonra kupayı müzesine taşırsa Portekizli hoca koltuğunu sağlama alacak.

Yarı finalde Ankaragücü ile eşleşen Kartal’ın kupada da hedefine ulaşamaması halinde ise Santos’un geleceği ciddi biçimde tartışmaya açılacak. Beşiktaş’ın ligi bitireceği sıralama da tecrübeli hocayla ilgili kararda etkili olacak.