Gündem

Beşiktaş'ta denize giren bir kişi yüzüstü yatarken boğuldu

23 Temmuz 2020 18:17

İstanbul Beşiktaş'ta denize giren Ayhan Demirezen, yüzüstü yatarken boğuldu. Denizden çıkarılarak tekneye alınan Demirezen, 45 dakika boyunca kalp masajı yapılmasına rağmen hayata döndürülemedi.

Beşiktaş-Üsküdar iskelesinin yan tarafındaki alanda 16.30 sıralarında meydana gelen olayda, Ayhan Demirezen (50), sahilden bir süre manzarayı izledikten sonra elbiselerini çıkararak denize girdi. Kıyıdan yaklaşık 30 metre uzaklaşan Demirezen, bir süre yüzdükten sonra denizde yüzüstü yatmaya başladı. Demirezen'in uzun süre hareket etmemesi nedeniyle boğulmuş olabileceğinden şüphelenen bir kişi, sahilde yüzen vatandaşlardan yardım istedi. Suda yüzüstü hareketsiz duran Ayhan Demirezen'in yanına gitmek için yüzmeye başlayan vatandaşlar, tekne ve vapur trafiği nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Demirezen'i denizden çıkararak bota aldılar. Boğulduğu tespit edilen Ayhan Demirezen, Beşiktaş-Kadıköy iskelesine götürüldü. Sağlık ekiplerince burada 45 dakika boyunca kalp masajı yapılan Demirezen, tüm çabalar rağmen hayata döndürülemedi. 

Ayhan Demirezen'in yanında bir süre oturduktan sonra denize girdiğini belirten Ömer Faruk Toparslan "Burada oturuyordum, denizin manzarasını izliyordum. Adam buradan denize girdi. Bana 'gel, gel' dedi. Bayağı açıldı, ortalara doğru gitti. Yüzüstü yatmaya başladı. Hiç çırpınmadı. Çırpındığını fark etseydik hemen yardım çağırırdık. Birisi ölüyor orada’ dedi. 3-4 arkadaş atladı denize kurtarmaya gitti ama vapurlardan dolayı geçemediler" diye konuştu. (DHA)

Ayrıntılar geliyor...