Spor

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'a Polonya'da üstün liyakat madalyası

Arat'a ödülünü Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda verdi

19 Haziran 2024 18:39

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat'a, geçen yıl gerçekleştirilen Avrupa Oyunları'ndaki başarılı çalışmalarından dolayı Polonya'da Üstün Liyakat Madalyası verildi. Avrupa Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu üyesi olan Arat, aldığı ödülün ardından değerlendirmelerde bulundu. 
 
Geçen yıl Avrupa Oyunları'nın koordinasyon kurulu başkanlığını yapan Arat, başkent Varşova'da gerçekleştirilen törenle madalyasını aldı. Başkanlık Sarayı'ndaki törende Arat'a ödülünü Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda takdim etti.

"Türkiye'miz için çok kıymetli"

Aldığı ödülü değerlendiren Arat, Avrupa Oyunları'nın başkanlığını yapmaktan ve Türkiye'yi temsil etmekten onur duyduğunu belirterek, "Oyunlar çok başarılı oldu. Polonya genelinde yapılan çalışmaların devlet nezdinde takdir edilmesi gurur verici. Benim için olduğu kadar ailem ve Türkiye'miz için çok kıymetli bir ödül oldu. Benimle birlikte birçok Avrupa ülke temsilcisi çalıştı. Hem çalışma arkadaşlarıma hem de tüm Polonya otoritelerine böyle başarılı bir organizasyon gerçekleştirdikleri için teşekkür ederim" diye konuştu.

4. Avrupa Oyunları'nı hatırlattı

Hasan Arat yaptığı açıklamalarında 4. Avrupa Oyunları'nın İstanbul'da yapılacağını hatırlattı. Arat, "Ülkemizdeki organizasyon da çok başarılı geçecektir. Ayrıca bu ödülü şu anda Beşiktaş Başkanı olarak almam büyük anlam taşıyor, çok mutlu oldum" ifadelerini kullandı.