Spor

Beşiktaş, Gedson Fernandes'in bonservisini belirledi

23 Haziran 2023 08:37

Beşiktaş, transfer haklarının yüzde 50’si Benfica’ya ait olan Gedson Fernandes’i gerçek değerini bulmadan Avrupa’ya göndermek istemiyor. Siyah-beyazlılar, 25 milyon seviyesinde bir teklif gelmeden Portekizli oyuncuyu satmama kararı verdi.

Beşiktaş, Fernandes'i en az bir  sezon daha kadrosunda tutmayı planlıyor.

Benfica'dan Şubat 2022'de 6 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Portekizli yıldız yarım sezon kiralık olarak Çaykur Rizespor forması giyerken daha sonra siyah-beyazlı kulüple 2027'ye kadar geçerli sözleşme imzalamıştı.

Kartal'da başarılı bir sezonu geride bırakan Gedson'a Avrupa'dan yoğun ilgi var ancak kulübe henüz resmi bir teklif gelmedi. Siyah beyazlılar yaz döneminde teklif gelse bile yetenekli oyuncuyu elden çıkarmaya sıcak bakmıyor. Gedson'un en az bir sezon daha oynayarak değerini artırması ve daha sonra cazip bir bonservis bedeli karşılığında satılması düşünülüyor.

Hedef 25 milyon euro

Buna göre siyah beyazlılar, Gedson'u sezon sonu 25 milyon euro seviyesinde bir bonservisle satmanın hesaplarını yapıyor. Bu planın arkasında ise yıldız futbolcu için Benfica ile yapılan özel anlaşma bulunuyor.

Yüzde 50'si Benfica'da

Beşiktaş, Şubat 2022'de Gedson'u kadrosuna katarken, başarılı futbolcunun transfer haklarının yüzde 50'si Portekiz kulübünde kalmıştı. Benfica ile yapılan anlaşma gereği Gedson'dan gelecek bonservis bedelinin yarısı Portekiz ekibinin kasasına girecek. Başarılı futbolcu 25 milyon euroya satılırsa bunun 12,5 milyon eurosu Benfica'ya gidecek.