Spor

Beşiktaş'ın Dinamo Kiev karşısındaki ilk 11'i belli oldu

24 Ağustos 2023 15:20

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunun ilk maçında Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'le karşı karşıya gelecek. Bugün saat 20.00'de başlayacak olan Dinamo Kiev - Beşiktaş maçı Bükreş'teki Superbet Arena - Giulesti Stadyumu'nda oynanacak ve S Sport Plus'tan canlı izlenebilecek.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gruplara kalmak için Dinamo Kiev ile play-off mücadelesi verecek olan Beşiktaş ilk karşılaşmasını deplasmanda oynayacak.

Ukrayna'daki savaş nedeniyle Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılacak olan mücadeleyi İngiliz hakem Darren England yönetecek.

Beşiktaş'ın yeni transferleri Alex-Oxlade Chamberlain, Milot Rashica ve Bakhtiyor Zaynutdinov, siyah-beyazlı formayla ilk Avrupa deneyimini yaşayacak.

Üç futbolcu, teknik direktör Güneş'in görev vermesi halinde Beşiktaş kariyerlerindeki ilk Avrupa kupası maçına çıkacak. Zaynutdinov ise ayrıca ilk kez siyah-beyazlı formayı giymiş olacak.

Beşiktaş'ın yenilgisi yok

Siyah-beyazlı ekip bu sezon Avrupa'da oynadığı 4 maçı da kazandı. Avrupa'nın kulüpler bazında en önemli üçüncü organizasyonu olan Konferans Ligi'nde Beşiktaş, 2. ön eleme turunda Arnavutluk ekibi Tirana'yı 3-1 ve 2-0'lık skorlarla elerken, Azerbaycan temsilcisi Neftçi'yi 3-1 ve 2-1'lik skorlarla saf dışı bıraktı.

İlk 11'ler

Dinamo Kiev: Bushchan, Tymchyk, Popov, Syrota, Dubinchak, Karavaev, Sydorchuk, Shaparenko, Volshyn, Buyalskiy, Vanat

Beşiktaş: Mert, Rosier, Amartey, Colley, Masuaku, Hadziahmetovic, Salih, Gedson, Onur, Muleka, Aboubakar.