Gündem

Beşiktaş Belediyesi’nden kadına yönelik şiddete karşı farkındalık kampanyası: "İyi hal, her zaman iyi hal değildir!"

"Kadınların hak ve eşitlik mücadelelerinde yanlarında olacağız"

20 Kasım 2022 19:13

Beşiktaş Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için ‘iyi hal indirimleri’ne karşı kampanya başlattı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "İlçemizde kadına yönelik her türlü şiddet vakalarına karşı tavizsiz tutumumuzu devam ettireceğiz. Kadınların hak ve eşitlik mücadelelerinde yanlarında olacağız" dedi.

Beşiktaş Belediyesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için ilçe genelinde ve dijital medya kanallarından, kadın cinayetleri davalarına uygulanan ‘iyi hal indirimleri’ne karşı kampanya başlattı.

Bu kapsamda “İyi hal, her zaman iyi hal değildir!” sloganıyla kadın cinayetlerinde faillerin cezasını hafifleten uygulamalara dikkat çekilirken, şiddet mağdurlarının karşılaştığı birtakım kalıplar eleştirildi. 

"Kadınların hak ve eşitlik mücadelelerinde yanlarında olacağız"

Kampanyayı anlatan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, şunları dedi: 

“Bireysel olarak ve kurum olarak uzun zamandır kadın hareketinin gündemlerine destek olmak ve onların mücadelelerinde yanlarında olabilmek adına çok sayıda farkındalık kampanyasına imza attık. Türkiye çapında ses getiren ‘İstanbul Sözleşmesini Okudun Mu?’ kampanyamız yüzlerce kurum ve marka tarafından uygulanırken kendi alanında çok sayıda ödüle layık görülmüştü. İlçemizde kadına yönelik her türlü şiddet vakalarına karşı tavizsiz tutumumuzu devam ettireceğiz. Kadınların hak ve eşitlik mücadelelerinde yanlarında olacağız.” 

Şiddet faillerinin, iyi hal indirimleri ve kamuoyunda fark edilmeden şiddeti meşrulaştıran birtakım ifadelerle billboardlara ve dijital iletişim mecralarına taşıyan Beşiktaş Belediyesi, benzer bir kampanyayı İstanbul Sözleşmesi için de yapmıştı.