Gündem

Berkin Elvan ölümünün 5. yılında mezarı başında anıldı

Gezi eylemlerinde polis fişeğiyle başından vurulan Berkin Elvan, 11 Mart 2014 sabahı yaşam mücadelesini kaybetmişti

11 Mart 2019 15:16

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almaya çıkarken polis tarafından başından vurularak komaya giren ve 269 gün sonra hastanede yaşamını yitiren Berkin Elvan, aramızdan ayrılışının 5. yılında mezarı başında anıldı.

Anmaya çok sayıda kişi katılırken Çorlu tren faciasında yaşamını yitiren Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz Sel de elinde papatyalarla geldi.

Berkin Elvan, 16 Haziran 2013'te Okmeydanı'ndaki evinden ekmek almak için dışarı çıktığı sırada, polisin attığı gaz bombası fişeğinin başına isabet etmesiyle ağır yaralandı. 269 gün yoğun bakımda tedavi gören Elvan, 11 Mart 2014 sabahı saat 07.00'de yaşamını yitirmişti. 

Bu süreçte 45 kilodan 16 kiloya kadar düşen Elvan, tedavi gördüğü SSK Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 6 Martta epilepsi krizi geçirmiş, 7 Martta ise kalbi durmuştu. Elvan'ın kalbi tıbbi müdahaleyle makineye bağlı olarak çalıştırılmıştı.

Elvan’ın ölümünün ardından Okmeydanı’ndaki cemevinde, yüz binlerce kişinin katıldığı bir cenaze töreni düzenlenmiş, yaklaşık beş saatlik bir yürüyüşün ardından Elvan Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verilmişti.

Berkin Elvan’ı vuran polis Fatih Dalgalı, 27 Şubat’ta görülen son davada da tutuklanmadı. Mahkeme, keşif yapılması kararı verilerek 8 Mayıs’a ertelendi. 

TIKLAYIN - Polisin attığı gaz fişeği sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan davasında 6 yıl sonra keşif kararı!