Dünya

Belgeselci Michael Moore: ABD'de bugün seçim yapılsa Trump kazanır

21 Aralık 2019 15:11

T24 Dış haberler

Siyaset üzerine yaptığı belgesellerle tanınan Michael Moore, ABD'de bugün bir seçim yapılsa kazananın Donald Trump olacağını söyledi.

Rolling Stone dergisine konuşan Moore, "2020 seçimleri büyük bir rezillik olacak. Başımıza gelecekler için hazır bile değiliz. Eğer seçimler bu akşam olsaydı, Trump kazanırdı" dedi. Trump'ın ülke genelindeki oylamada yine Demokrat adayın gerisinde kalacağını öngören Moore, Cumhuriyetçi liderin bir kez daha ABD seçim sitemindeki delegeler kurulu sayesinde seçileceğini ima etti.

"Trump tabanını kaybetmedi" diyen ünlü belgeselci, "Daha da büyüdüler, sinirlendiler, daha da beyazlaştılar ve daha da çılgınlaştılar" ifadelerini kullandı.

Yaptığı siyasi mizah ile de tanınan Moore, 2016 seçimlerinde Demokratların adayı olan Hillary Clinton'ın kampanyasına "Trump'ı sinirlendirmek" için destek sunmayı teklif ettiğini ifade etti. "Canlı yayın tartışmalarında Trump'ın 'patlamasına' sebep olursak, insanlar 'Bu adam bir kaçık' der diye düşündüm" diyen Moore, seçimleri kaybeden Clinton'ın bu teklifi reddettiğini ifade etti.