Gündem

Bedelli askerliğin başvuru süresi uzatılacak mı?

368 askerlik şubesinde 4 bin memur bedelli askerlik başvurularını alıyor

31 Ekim 2018 11:51

Askerlik şubelerinin önündeki uzun kuyruklar “bedelliye başvuru süresi uzatılsın” talebini de beraberinde getirdi. 368 askerlik şubesinde 4 bin memur bedelli askerlik başvurularını alıyor. Ancak memurlar 24 saat çalışsa bile 3 Kasım’a kadar başvuruların bitmesi mümkün değil.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Sivil Memurlar Sendikası (SİME- SEN) Genel Başkanı Serdar Dursun 3 Kasım'da başvuruların sonra ereceğini  hatırlattı. Dursun, “Bedelli askerlikte bugüne kadar 700 bine yakın başvuru yapıldı. Yasadan 1 milyon 340 bin kişinin yararlanma imkanı bulunuyor. 3 Kasım'a kadar bu mümkün değil” dedi.

İlk tertipler tezkelerini aldı

Bedelliden yararlanan 3 bin 700 bedelli asker, 21 günlük eğitimlerini tamamlayarak tezkerelerini aldı. Askerler 15 Eylül'de kışlalarına teslim olmuşlardı.

Genel Başkan Dursun, bedelli askerlik başvurularının 368 askerlik şubesinden 4 bin personel ile alındığını hatırlatarak  “Bedelli askerlik süresinin makul bir zaman daha uzatılması gerekiyor. Bu uzatma, yükümlülerin faydasına olacak bir ihtiyaçtır. Süre uzatılırsa yığılma da ortadan kalkacaktır”dedi. SİME- SEN Genel Başkanı Dursun şubelerde memurların 24 saat çalışmasıyla dahi sürenin istatiksel olarak yetmeyeceğini söyledi.