Gündem

BBP lideri Destici’den “siyasi partiler ve seçim kanunu” değişikliğine ilişkin açıklama: Bu haliyle kalırsa teklife oy vermem

"Bu ay sonuna kadar TBMM’ye gelmesi hedeflenen Siyasi Partiler ve Seçim kanunlarında yapılacak değişiklikler gelecek aya kaldı"

16 Şubat 2022 08:54

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici’nin, Adalet Komisyonu’nun elindeki işleri henüz tamamlayamamasından ötürü TBMM’ye gelmesi gelecek aya kalan Siyasi Partiler ve Seçim kanunlarında yapılacak değişiklikler için “Bu haliyle kalırsa teklife oy vermem” dedi. Destici kastının seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesine ilişkin madde olduğunu vurguladı. “Bu Cumhur İttifakı'ndan çekileceğim anlamına da gelmesin” diyen Destici, “İttifaka devam ederim ama bu haline oy vermem…” diye konuştu.

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Destici, “Teklifin içinde beğendiğimiz olması gereken maddeler var. Kastım %7 maddesine… Ben %7 maddesine oy vermem…” ifadesini kullandı.

Destici, daha önce de ittifak sisteminde barajın bir öneminin kalmadığını, %3 olması gerektiğini dile getirmiş, %5 olmasına da olumlu bakacaklarının mesajını vermişti.

Sarıkaya, MHP’nin hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın seçim kanunu yasasının görüşüleceği tarihle ilgili “Şubat sonunu planlamıştık. Ancak Komisyon’un iş yükü nedeniyle Mart başına kaldı. Teklif 15 maddeden oluşuyor, yeni bir ekleme yok” sözlerini aktardı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.