Dünya

Baykar'ın Litvanya'ya bağışladığı Bayraktar TB2 İHA, kısa süre içinde Ukrayna'ya gönderilecek

Litvanyalı internet kanalı Laisves TV geçen ay Bayraktar TB2 İHA satın almak için bir bağış kampanyası başlatmış, gereken para toplansa da Baykar, İHA’yı bağışlamıştı

06 Temmuz 2022 16:22

Baykar’ın Litvanya’ya bağışladığı Bayraktar TB2 İHA’sı gelecek saatlerde Rusya’nın işgaline karşı direnen Ukrayna’ya gönderilecek. 

Litvanya Ulusal Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, bu hafta Litvanya’da başlatılan bağış kampanyası kapsamında satın alacak paranın toplandığı ancak daha sonra Baykar’ın bağışlama kararı aldığı, “Atmaca” adını verdikleri İHA’nın kısa süre içinde Ukrayna’ya gönderileceğini duyurdu. 

Litvanyalı internet kanalı Laisves TV geçen ay Bayraktar TB2 İHA satın almak için bir bağış kampanyası başlatmış, gereken para toplansa da Baykar, İHA’yı bağışlamıştı. 

Baykar, daha önce de Ukrayna silahlı güçleri için İHA bağışlamıştı. Ukraynalı bir bağış kampanyası, üç İHA için gereken miktarı toplamış ancak Baykar bağış kararı almıştı.

Bayraktar TB2 İHA’ları Ukrayna’nın Rusya karşısındaki savunmasında önemli bir rol oynamıştı. Ukrayna’da “Bayraktar” için bir şarkı dahi çıkarılmıştı.

TIKLAYIN - Litvanya Savunma Bakanı: Baykar'ın bağışladığı İHA ülkeye ulaştı