Gündem

Batman kayyımı, tek tabelaya 690 bin TL ödemiş

Görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz, bir tabela için bu kadar para harcanmasını “talan politikası” olarak değerlendirdi

31 Mayıs 2022 11:24

23 Mart 2020’den beri kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi’nin kentin girişine konulan tabelaya 690 bin TL harcadığı ortaya çıktı.

635 milyon değer biçilen Batman Park AVM’yi 150 milyon TL’ye satan,  bayrak, poster ve flama alımı için 1 milyon 550 bin TL harcayan kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi, bir süre önce kent girişine konulan “Kadim toprakların modern şehri Batman” yazılı tabela için 22 Eylül 2021 tarihinde pazarlık usulüyle ihale düzendi. İhaleyi  690 bin TL bedelle Yiğit Gökşen’in kazandığı belirtildi.    

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, ihaleye tek kişinin teklif verilmesi ve mevzuattaki 21'inci maddenin B fıkrasında yer alan "Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması" yöntemiyle yapması dikkati çekti.  

Kent girişine konulan tabela, geçtiğimiz ay da yere yakın olduğu ve büyük araçların geçişini engellediği gerekçesiyle biraz daha yükseltildi. Söz konusu işlem için herhangi bir harcamanın yapılıp yapılmadığı ise bilinmiyor.  

Görevden alınan Batman Belediyesi Eş Başkanı Korkmaz: Kayyım, kurumu borç batağına sürükledi

Görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz, bir tabela için bu kadar para harcanmasını “talan politikası” olarak nitelendirdi. Kayyımın belediyeyi borç batağına sürüklediğini ve bu borcu ödemek yerine halkın parasını çarçur ettiğini söyleyen Korkmaz, tabelanın sadece Türkçe yazılmasına da tepki gösterdi. Korkmaz, “Belediyede devam eden talan bir an önce durdurulmalı” dedi.