Gündem

Başsavcının, “Delil araştırmasına devam ediyoruz” açıklamasına Rabia'nın avukatından yalanlama

"DNA doku analizi yapılmasını talep ettik, yapılmadı"

27 Şubat 2019 10:10

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümüyle ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan'ın “Delil araştırmasına devam ediyoruz,” açıklamasına davanın avukatı Emel Bodur Kılıç tarafından yalanlandı. Savcının dosyayı ilerletmediğini söyleyen Emel Bodur Kılıç, “Taleplerimiz içinde sadece keşif ve olay yeri inceleme yapıldı fakat diğerleri şu ana kadar yerine getirilmedi. DNA doku analizi yapılmasını talep ettik, bu da yapılmadı. Bizim beklentimiz dosyanın Adli Tıp İhtisas Kurulu’na gönderilmesi” dedi.

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan yaptığı açıklamada, “Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili soruşturma halen Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmekte olup, olayın aydınlatılması ve delil araştırmasına devam edilmektedir” dedi. Dosyaya müdahil olduktan sonra talepleriyle birlikte küçük adımlar atıldığını söyleyen Avukat Emel Bodur Kılıç, “Yaklaşık 4 ay önce tüm talepleri ve detayları içeren 10 sayfalık bir dilekçe verdik. Taleplerimiz içinde sadece keşif ve olay yeri inceleme yapıldı fakat diğerleri şu ana kadar yerine getirilmedi. En önemlisi DNA doku analizi yapılmasını talep ettik, bu da yapılmadı. Bizim beklentimiz dosyanın Adli Tıp İhtisas Kurulu’na gönderilmesi” diye konuştu.

TIKLAYIN - Giresun Cumhuriyet Başsavcısı: Rabia Naz soruşturmasının aydınlatılması ve delil araştırması devam ediyor

"Polis memuru delilleri kararttı"

Tanıklardan bir tanesinin verdiği ifadeye göre, Rabia Naz’ın çantasının yerinin polis memuru tarafından değiştirildiğini belirten Kılıç, “Çocuğun bulunduğu andaki sırt üstü bir ayağı bir ayağının üzerinde bulunmuş olması, oradan atladığında hiçbir gürültünün çıkmamış olması, saçında toka olmasına rağmen bulunduğu yerde çocuğun tokasının olmaması, çocuğun çantasının saatlerce bulunmaması ve sonradan oraya getirilmiş olması… Bizim iddiamız sonradan getirildiği yönünde ve bu iddiamızı tanıklar doğruluyor. En önemlisiyse olay yeri incelemesi yapması gereken polisin işi gücü bırakıp, kapının önündeki çantayı alıp bir sandalyenin altına koyup sonra fotoğrafını çekmiş olması. Bu düpedüz delilleri değiştirme ve karartmadır” ifadesinde bulundu.

POLİS SAVCIYA SORU SORDURTTU

Daha önce baba Şaban Vatan’ın ifade ettiği olayı hatırlatan Kılıç, “Bunu söylemekten hiçbir zaman çekinmeyeceğim, Ruhi isimli polis memuru, savcı hanıma eğilip ‘tanığa şu soruyu da sordurtalım savcı hanım’ diyebilecek kadar yetkisini aşmıştı. Ben de sinirlenip hâkim beye ‘Hâkim bey memur bey burada taraf mı, yoksa güvenliği mi sağlıyor’ diye çıkışmam da olmuştu” dedi.

Rabia Naz’ın ölümüyle Adli Tıp Kurumu yüksekten düşmeye bağlı bir ölüm gerçekleşmiş olabileceği kanaatine varıldığını ifade etti. Baba Şaban Vatan’ın Haccetepe Üniversitesi’nde yaptırmış olduğu Adli Tıp ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Tümer’in hazırladığı raporda ise ‘trafik kazasına bağlı çarpma sonucu meydana gelebilmiş olabileceği kanaati’nde deniyor.