Dünya

Başkanlık yarışından çekilen Kamala Harris'ten Trump'a: Merak etmeyin sayın Başkan, duruşmada görüşeceğiz

04 Aralık 2019 14:45

T24 Dış haberler

Dün Demokrat Parti başkan adaylığı yarışından çekildiğini açıklayan eski California Başsavcısı Kamala Harris, ABD Başkanı Donald Trump'ın mesajına azil soruşturmasına gönderme yapan bir paylaşımla cevap verdi.

Trump, kendisiyle 2020 başkanlık seçimlerinde yarışmak için aday adaylığını açıklayıp daha sonra yarıştan çekilen isimlere yaptığı gibi Harris için de Twitter üzerinden paylaşımda bulundu. Harris'in yarıştan çekilmesiyle ilgili bir paylaşımı alıntılayan Trump, "Kötü olmuş. Seni özleyeceğiz Kamala" yazdı.

Harris bu paylaşıma cevap olarak, "Merak etmeyin sayın Başkan. Duruşmada görüşeceğiz" yazdı. 

ABD Senatosu'nda bulunan en tecrübeli hukukçulardan olan Harris'in, Trump'a açılan azil soruşturmasının geri kalanında önemli bir rol oynaması bekleniyor. NBC hukuk analisti eski federal savcı Mimi Rocah, "Trump, Harris'in dikkati tamamıyla buna döneceği için çok korkmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Harris, Demokrat Parti aday adaylığı kampanyasını büyük umutlarla başlatmıştı ancak Joe Biden, Bernie Sanders ve Elizabeth Warren gibi isimler karşısında anketlerde iyi sonuçlar alamadı. Harris, ön seçimlerin başlamasına kısa süre kala yarıştan çekilme kararı aldığını açıkladı.