Gündem

Basın Konseyi’nin kınama kararına  Talat Atilla’dan tepki: Sizden korkan sizden beter olsun!

15 Aralık 2019 15:49

Eski CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe’de görüştüğünü iddia eden Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan ve Turktime internet sitesinin sahibi Talat Atilla hakında kınama cezası verdi. Talat Atilla hakkında verilen kınama kararına ilişkin, “Sizden korkan sizden beter olsun!” sözleriyle tepki gösterdi.

TIKLAYIN - Basın Konseyi'nden Talat Atilla ve Rahmi Turan kararı


Sosyal medya hesabından, CHP’li Aylin Nazlıaka ve Atatürk posterinin indirilmesi haberini anımsatan Atilla, “Atatürk posterinin indirilmesi olayında, CHP'li Milletvekili Aylin Nazlıaka, mahkemeye başvurarak benim "Cep telefonu ve bilgisayarıma el konulmasını talep ettiğinde adına 'Basın Konseyi' denilen şey şikâyetime, konunun 58 gün medya gündeminde kalmasına  rağmen ‘Bu basın özgürlüğüne darbedir’ demek yerine tek kelime açıklama yapmadı ama ideolojik bağnazlık ve sığlıkla bugün beni kınamışlar” paylaşımını yaptı.

Atilla, “Atatürk'ün soyadını verdiği bir insanın yeğeni, inançlı bir vatansever olarak bu haberi ben yapmıştım. Ve bu haberimle gurur duyuyorum.  Bu haberle de TAÇSAV Atatürk Özel Ödülü’nü aldım. “Adımın Aylin olduğu kadar eminim ki; Atatürk fotoğrafını CHP'li milletvekili odasından indirdi " diyen Nazlıaka'yı partiden atan değerli CHP'li yöneticiler, her nedense (!) Nazlıaka'yı yeniden partiye aldılar!” Haber doğruysa ki… Nazlıaka bizzat doğruladı. Neden Nazlıaka'yı partiye yeniden aldınız?  Haberim doğru değilse, Nazlıaka'yı neden partiden attınız?  Basın Konseyi ve gazeteciyim diyen hiç kimse bu soruları soramayacaksınız. Kalkıp, kınama falan filan... Utanmazlar” ifadesini kullandı.