Gündem

Barış Terkoğlu: SADAT Mehdi'ye ortam hazırlıyor, mültecilerin ve IŞİD'in Mehdi'nin geleceği ortamın hazırlanmasında rolü var

"Birileri Mehdi’nin vereceği büyük savaşa, kimi asker olarak kimi kaos ortamı yaratarak hazırlanıyor"

09 Haziran 2022 09:01

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, "Erdoğan SADAT’A neden ‘sâdât’ diyor" başlıklı yazısında, SADAT'ın Arapça'da "seyit" kelimesinin çoğulu olduğunu belirterek, "Tarikatların “sadat-ı kiram” inancına göre, evreni, metafizik dünyada seçilmiş uluların ruhları yönetiyor. Elbette arasında kendi şeyhleri de var. Bu “konsey”, bir gün başlarına geçecek Mehdi’yi bekliyor. Haliyle SADAT, Adnan Tanrıverdi’nin bir toplantıda söylediği gibi “gelecek Mehdi’ye ortam hazırlıyor”. İşin ilginci, mültecilerin, hatta IŞİD’in, Mehdi’nin geleceği ortamın hazırlanmasında rolü var. Birileri Mehdi’nin vereceği büyük savaşa, kimi asker olarak, kimi kaos ortamı yaratarak hazırlanıyor" ifadelerini kullandı.

SADAT'ın kurucusu Adnan Tanrıverdi'nin "15 Temmuz’dan sonra ne istediysek oldu" sözlerine işaret eden Terkoğlu, "Kendilerine mağduriyet hikâyeleri yazarken, yaşı 90’a dayanmış Atatürkçü askerler içerde tutulmaya devam ediyor. Bugünün sorusu ise: TSK’nin, Mehdi bekleyen, kaos arayan, Amik Ovası’nda Yahudilerle savaşa hazırlanan, sınırların ilerde asker olacak mültecilere açık olduğu bir örgüte teslim edilmesini kabul edecek miyiz? Delilik aklın sınırsızlığıdır. Örgütlü ve silahlanmış delilik ise felaketin habercisi" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...