Gündem

Barış Terkoğlu: Ankara’da KPSS’deki bazı soruların kaynağı olan Yediiklim Yayınevi'nin cemaat bağlantısı konuşuluyor

"Sınavları isteyenler aslında devleti ele geçiriyor"

04 Ağustos 2022 09:14

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, KPSS’deki bazı soruların yayınlarındaki sorularla tıpa tıp aynı olduğu ortaya çıkan Yediiklim Yayınevi'nin cemaat bağlantısının konuşulduğunu yazdı. Terkoğlu Ankara’da söz konusu yayınevinin FETÖ’nün gidişinden sonra öne çıkan bir başka grupla ilişkisinden söz edildiğini aktardı.

Yediiklim Yayınları’nın aslında bir yayın grubunun bir ayağı olduğunu ifade eden Terkoğlu, “Yargı Yayınevi, Doğru Tercih, Kurultay Yayınları, Benim Hocam öteki işleri” dedi. 2014 KPSS’deki bazı soruların da Tarihin Pusulası adlı kitaptaki sorularla birebir örtüştüğünü hatırlatan Terkoğlu, söz konusu kitabı şimdi Yediiklim grubundan “Doğru Tercih” yayınlarının bastığına dikkati çekti.

Polis Akademisi’nin beş yıl önce düzenlediği çalıştay bitiminde hazırladığı “Yeni Nesil Terör: FETÖ’nün Analizi” adlı raporuna işaret eden Teroğlu, rapordaki, “Dini örgütlenmelerin bürokraside yapılanmalarının önüne geçilmelidir. FETÖ’den boşalan yerlere göz diken ve devlet içerisinde örgütlenme gayretinde olan başka gruplara kesinlikle göz yumulmamalıdır” uyarısını hatırlattı.

“Kısacası sınavları isteyenler aslında devleti ele geçiriyor” diyen Terkoğlu, “Cumhuriyeti ‘erdemli insanlar rejimi’ diye tanımlıyoruz. Farkında mısınız? Sorularla birlikte erdemi çalanlar, Cumhuriyetimizi de elimizden almaya çalışıyor” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.