Gündem

Barış Pehlivan: Seçimlerden sonra Erdoğan’ın Cumhur İttifakı’na İYİ Parti’yi de katmak istemesi sürpriz olmaz, lakin MHP kalacak mı?

26 Ocak 2024 08:06

Cumhuriyet yazarı, gazeteci Barış Pehlivan, Emniyet ve yargıda AKP-MHP kavgasını kaleme aldığı bugünkü yazısında, “Seçimlerden sonra, Erdoğan’ın Cumhur İttifakı’na İYİ Parti’yi de katmak istemesi sürpriz olmaz. Lakin burada mesele şu: MHP de kalacak mı ittifakta?” ifadelerini kullandı.

Pehlivan, Emniyet’te eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yargıda da HSK’dan istifa eden Hamit Kocabey’den öncesi-sonrası olarak AKP ve MHP ilişkisini değerlendirdi. İçişleri Bakanlığı’nın kurmay kadrosunun hassas olması konusunda Saray’dan uyarıda bulunulduğu, bakanlığa “Sanki iktidar değişmiş gibi sert tasfiyeler yapmayın, problemli insanlarla yolları ayırın, yumuşak bir geçiş olsun” dendiği iddiasını aktaran Pehlivan; yargıda da MHP’ye yakınlığıyla bilinen Kocabey’in HSK istifasınn nardından MHP’lilerin “Sahipsiz kaldık” siteminde bulunduğu iddiasını aktardı.

Pehlivan yazısının devamında ise ismini paylaşmadığı bir başsavcının, önceki seçimlerden önce, İYİ Parti’den içişleri bakanı olacağı konuşulan bir ünlü siyasetçiyi arayıp “yeni dönemde emrinizdeyim” dediği iddiasını yazdı.

Pehlivan, “Özet olarak... Seçimlerden sonra, Erdoğan’ın Cumhur İttifakı’na İYİ Parti’yi de katmak istemesi sürpriz olmaz. Lakin burada mesele şu: MHP de kalacak mı ittifakta?” sorusunu gündeme getirdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.