Gündem

Barış Pehlivan: O gün Fethullahçılara boyun eğip hukuksuzca bir karara imza atan hâkim, şimdi seçimlerde hukukumuzu koruyacak

"Neyse ki istinaf mahkemesi, hâkim Metin Özdemir’in kararını bozdu ve beraatıma hükmetti"

06 Temmuz 2022 07:27

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, HSK kararnamesiyle 5 bin 426 yargı mensubunun görev yerlerinin değiştirildiğini ve kalan hakimlerin seçim kurullarına sokulduğunu belirterek, "Önceki gün İstanbul Adliyesi’nde gerçekleşen kura töreninin sonuçlarına baktım. Bir isim dikkatimi çekti. İstanbul’un Fatih ilçesinde seçim kurulu başkanlarından biri Metin Özdemir olmuştu. O ki, son kararnamede İstanbul’da tutulup Ticaret Mahkemesi Başkanı yapılmıştı. Ve işte “Ben bu hâkimi nereden tanıyorum?” diye düşünürken, sonunda hatırladım." diye yazdı.

Oda tv davasından tutuklu olduğu süreçte Fethullah Gülen'in kendisinden şikâyetçi olduğunu ve 5 ay hapis cezasına çarptırıldığını anımsatan Pehlivan, "İşte o gün... Fethullah Gülen’in şikâyetiyle okur yorumlarından dolayı bana ceza veren hâkim, şimdi İstanbul’un en önemli ilçelerinden birinde seçim kurulu başkanı yapılan Metin Özdemir’di. O gün Fethullahçılara boyun eğip hukuksuzca bir karara imza atan hâkim, şimdi seçimlerde hukukumuzu koruyacaktı!

Neyse ki istinaf mahkemesi, hâkim Metin Özdemir’in kararını bozdu ve beraatıma hükmetti." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...