Gündem

Barış Pehlivan: Avukat Ersan Barkın da, 'Sedat Peker Suç Örgütü' dosyasına dahil edilmek istenmiş

"Sedat Peker cenderesi büyüyor"

11 Ocak 2023 07:15

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur’un tutuklanmasından bir gün sonra, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Peker’in avukatı Ersan Barkın hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na dört sayfalık bir suç duyurusunda bulunduğunu yazdı. "Sedat Peker cenderesi büyüyor" başlıklı yazısında, Barkın’ın aynı zamanda Necip Hablemitoğlu ailesinin de avukatı olduğuna dikkati çeken Pehlivan, emniyetin, Barkın’ın attığı altı tweet’ten dolayı 7 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istediğini aktardı.

O tweet’lerde Barkın’ın müvekkili Peker ile yaptığı görüşmenin detaylarını aktardığını; hakkındaki iddialara yanıt verdiğini belirten Pehlivan, emniyetin, “Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs”, “Suçu ve suçluyu övme”, “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” ve “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarından suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Barkın’ın attığı tweet’lerin altına gelen yorumlardan da sorumlu tutulduğunu ifade eden Pehlivan, suçlamalara karşı dokuz sayfalık savunma verdiğini ifade etti.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.