Dünya

Barack Obama, Demokrat Parti adaylığı ve ABD başkanlığı için Kamala Harris'e desteğini açıkladı

Harris, bu vesileyle tüm yüksek profilli Demokratların desteğini almış oldu

26 Temmuz 2024 13:46

T24 Dış Haberler

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Demokrat Parti'nin başkan adayı olmasını desteklediğini açıkladı. Harris, bu vesileyle partinin siyasi olarak aktif bütün yüksek profilli isimlerinin desteğini almış oldu.

Obama'nın ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildikten sonra Harris'e destek açıklamaması, gelecek ay yapılacak Demokrat Ulusal Kongresi'nde çok adaylı bir yarışı desteklediği yönünde iddialara sebep olmuştu. 

Obama; Harris'in Biden, eski Başkan Bill ve eski Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton, eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, birçok Demokrat Vali ve Kongre'deki en üst düzey yetkili Demokrat'ın desteğini kazanmasının ardından Başkan Yardımcısı'na desteğini duyurdu.

44. ABD Başkanı ve eski First Lady Michelle Obama, Harris'e desteğini bir telefon konuşmasında bildirdi. Konuşma, Harris'in kampanyası tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

Michelle Obama konuşmada, "Kızım Kamala, şunu söylemeden edemeyeceğim: Seninle gurur duyuyorum. Bu tarihi olacak" dedi. 

Barack Obama da , "Michelle'le aradık ve seni desteklemekten gurur duyduğumuzu söylemek istedik. Bu seçimi kazanman ve Oval Ofis'e girmen için her şeyi yapacağız" dedi. 

ABD tarihinin ilk siyah başkanı olan Obama'nın desteklediği Harris, Demokrat aday olup kasım ayında yapılacak seçimlerde Donald Trump'ı yenmesi durumunda ABD'de başkanlık yapan ilk kadın, ilk siyah kadın ve Asya kökenli ilk kadın olacak. 

New York Times/ Siena College anketine göre Trump, yüzde 48'e karşı yüzde 47 ile Harris'in 1 puan önünde.