Gündem

Balyoz davasında yargılanan Albay Mustafa Aydın, FETÖ ile bağlantısını itiraf etti

“Savcılık, FETÖ üyesi Mustafa Aydın’ın, Balyoz davasına ‘örgüt taktiği’ olarak mı sızdırıldığı konusunda ise araştırmasını sürdürüyor”

01 Mayıs 2019 11:14

Posta yazarı Nedim Şener, Balyoz davasında hakkında 16 yıl hapis istemiyle yargılanan ve beraat eden Jandarma Albay Mustafa Aydın’ın FETÖ ile bağlantısının detaylarını yazdı.Savcılık, FETÖ üyesi olmakla yargılanan Mustafa Aydın’ın, Balyoz davasına ‘örgüt taktiği’ olarak mı sızdırıldığı konusunda ise araştırmasını sürdürüyor.

Şener, FETÖ ile bağlantısını itiraf eden Mustafa Aydın’ın FETÖ’nün kumpası olan Balyoz davasında yargılanmasına,  Balyoz’a sızdırıldı FETÖ’den yakalandı” haberini okuyunca ilk aklıma gelen; “İşte FETÖ budur” cümlesi oldu. Ciltler dolusu kitap yazsak anlatamayacaklarımızı bu dört kelime özetliyordu” yorumunda bulundu. Şener’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

Balyoz’da sanıktı

1990 yılında Kara Harp Okulu’ndan 1994 yılında mezun oldu. Anlatımına göre FETÖ ile bu arada hiç bağlantısı olmadı. 2002’de İstanbul Tuzla Jandarma Komando Taburu’nda göreve başladı. 2009 yılında ise Bingöl’e tayin oldu. 2010 yılında bir kişinin ifadesi ile Balyoz soruşturmasına dahil edildi. Bu davada 16 yıl hapis istemiyle yargılandı ve beraat etti. 2011 yılında İstanbul Bölge Komutanlığı’na atandı.

‘Örgüt taktiği’ araştırılıyor

Albay Mustafa Aydın’ın ablası Ayşe Yanatma eniştesi Mustafa Yanatma, amcası Muzaffer Aydın ve amcasının damadı Mustafa Hub hakkında da FETÖ’den işlem yapılmıştır. FETÖ ilişkisi ancak ‘ankesörlü hat’ incelemesiyle ortaya çıkarılabilen ve bugüne kadar görevinin başında olan Albay Mustafa Aydın’ın, 15 Nisan 2019 tarihinde TSK’dan emekli olmak için dilekçe verdiği belirlenir. Ama onu farklı kılan, hem FETÖ ilişkisi hem de FETÖ’nün kumpas soruşturması olan Balyoz davasında yargılanmış olması. Savcılık, FETÖ üyesi Mustafa Aydın’ın, Balyoz davasına ‘örgüt taktiği’ olarak mı sızdırıldığı konusunda ise araştırmasını sürdürüyor.”