Spor

Balotelli İsviçre'yi karıştırdı; taraftara cinsel organını gösterdi, federasyona mafya göndermesi yaptı!

Olay sonrası İsviçre Futbol Federasyonu soruşturma başlattı ve Sion yönetimi, İtalyan futbolcuyu kadro dışı bıraktı

08 Kasım 2022 09:14

Geçtiğimiz sezon Süper Lig ekibi Adana Demirspor'da forma giyen ve bu sezon başında ayrılarak Sion'a transfer olan Mario Balotelli, ligde pazar günü oynanan Basel ve Sion maçında taraftara yaptığı hareket sonrası kadro dışı kaldı.

Sezon başında Adana Demirspor'dan ayrılarak İsviçre Ligi ekiplerinden Sion'un yolunu tutan Mario Balotelli, yeni takımında da rahat durmuyor.

Mario Balottelli, Basel - Sion maçında Basel taraftarına yönelik el hareketi yaptı.

Balotelli'nin hareketi sonrası jet hızıyla karar alan Sion yönetimi, yıldız futbolcuyu kadro dışı bıraktı.

Soruşturma başlatıldı

Federasyonun ise soruşturmanın başlatıldığını ve cezanın 5 maça kadar çıkabileceğini belirtti. Nihai kararın da ilerleyen süreçte verileceği bildirildi.

"Nasıl bir mafya olduğunuzu bilmiyorum ama..."

Olay sonrası sosyal medya hesabından çok sert bir açıklama yayımlayan Balotelli, "İsviçre Futbol Federasyonu! Nasıl bir mafya olduğunuzu bilmiyorum ama bana inanın ben ve benim gibi futbolcular böylesine adaletsiz, manipüle edilen ve yolsuzlukla dolu bir ligde oynamaktan utanıyor. Burada yolsuzluğun hüküm sürdüğü bir saltanat kurulmuş. Bu ligin utanç verici halini tüm dünya görmeli. Futbol ciddi bir iştir, hakemler de dahil herkes işini ciddi bir şekilde yapmak zorunda. Sahada maruz kaldığım fauller, rakip oyuncuların ve rakip taraftarların hakaretleri sırasında bir şeyler yapılmayacaksa bu işi sürdürmemin bir anlamı yok. Ben bir hata yaptıysam cezasını çekerim. Peki, federasyon hata yapınca? Hakemler hata yapınca? Onlar da cezalarını çekmeli." ifadelerini kullandı.